SPEKTAKL! POLICIJA ZAPLENILA 1200 KILOGRAMA HAŠIŠA: Dileri bežali preko plaže u POZNATOM LETOVALIŠTU (VIDEO)
Potera, Foto: PrintScreen/ Daily Mail

filmska scena

SPEKTAKL! POLICIJA ZAPLENILA 1200 KILOGRAMA HAŠIŠA: Dileri bežali preko plaže u POZNATOM LETOVALIŠTU (VIDEO)

Civilna garda Majorke podelila je snimak čamca na naduvavanje koji se velikom brzinom približava obali ostrva iz pravca severne Afrike

Objavljeno:

Zapanjujući snimci pokazuju kako dileri droge beže od policije i trče pored zbunjenih turista u turističkom naselju, u letovalištu Majorka, i to neposredno pre nego što će zapleniti 1.200 kilograma hašiša.

Civilna garda Majorke podelila je snimak čamca na naduvavanje koji se velikom brzinom približava obali ostrva iz pravca severne Afrike.

U 4 sata ujutru prošlog petka, čamac je primećen kako ga u Kala Sa Nu utovaruju dva terenska vozila sa balama hašiša i 68 barela benzina. Dileri droge otisnuli su se na more nakon što su shvatili da ih je videla policija, što je dovelo do dramatične potere, jer su zvaničnici znali da nemaju dovoljno goriva za dugo putovanje morem.

Osumnjičeni su potom čamac uleteli velikom brzinom na plažu gde su zbunjeni turisti, koji su se sunčali i opuštali u svom odmaralištu na Majorci, ostali u šoku, piše Dejli Mejl.

Potera počinje kada se policijski čamci približavaju dilerima, prateći ih prema kopnu, dok čamac u kome se nalaze, skače preko talasa. Zvaničnici su tokom jutra ušli u trag čamcu u kojem je još uvek bila droga, a policajci su čekali na kopnu da presretnu osumnjičene.

Dileri velikom brzinom parkiraju svoj čamac, pre nego što se iskrcaju i peške, trčeći po pesku, pokušavaju da pobegnu vlastima.

Helikopter koji ih prati otkriva lokaciju osumnjičenih kriminalaca i snima ih kako trče kroz odmaralište, izbegavajući turiste i ležaljke, pre nego što će biti privedeni.

Civilna garda zaplenila je 31 balu hašiša od 1.200 kilograma i uhapsila tri osobe. U saopštenju se navodi da je: „Presreo gliser (koji se koristi za prenos droge) koji se velikom brzinom kretao ka obali Majorke iz Severne Afrike“.

Upotreba brzih čamaca na naduvavanje - takođe poznatih kao RIB - za prenos droge postala je ozbiljniji problem za španske zvaničnike.

Narko podmornica

Policija se nedavno ukrcala na napuštenu narko podmornicu „brod duhova“ pronađenu kod obale Španije.

Polupodvodni brod od 50 stopa primećen je kako tone u Vilagarsija de Arusa, kod obale španske severne provincije Pontevedra u regionu Galicija. Na snimcima se vidi samo pramac broda kako izranja iz talasa i vlasti koje pregledaju plovilo koje je bilo u gotovo vertikalnom položaju.

Nejasno je da li na brodu još ima narkotika ili je namerno potopljen nakon istovara tereta.

„Naše kolege u GEAS-u (Specijalna grupa za podvodne aktivnosti) pokušavaju da ga povrate“, kažu iz Civilne garde.

Pronalazak narko podmornice došao je samo nekoliko dana nakon što je kolumbijska mornarica u nedelju u Tihom okeanu zaplenila podmornicu dugu 49 stopa sa više od 2,6 tona kokaina i dva mrtva tela.

Bonus video:

00:32

Hapšenje droga

(Espreso/ Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.