NATERALI SU JE DA MISLI DA JOJ JE BRAT MRTAV: Kada čujete NJENU PRIČU, prestaćete da se LOŽITE na OVU STVAR (VIDEO)
Tiktokerka, Foto: PrintScreen/ TikTok/ babybushwhacked

neverovatno

NATERALI SU JE DA MISLI DA JOJ JE BRAT MRTAV: Kada čujete NJENU PRIČU, prestaćete da se LOŽITE na OVU STVAR (VIDEO)

U komentarima, svi se slažu sa njom

Objavljeno:

"Ako izgledam kao emotivna ruševina, to je zato što plačem već dva sata jer sam mislila da je moj mali brat mrtav", počinje tiktokerka Bruke.

"Neko je upotrebio AI kako bi prevario mog dedu da misli da je moj mlađi brat doživio nesreću i umro", rekla je, i dalje vidno potresena. Glas koji je denerisala veštačka inteligencija, oponašajući njenog mlađeg brata, rekao je njenom dedi da će njen brat doživeti nesreću pre nego što se linija prekinula.

"Deda me nazvao i rekao da mi je mlađi brat doživio nesreću. Smesta sam pomislila da je mrtav". kaže. Bruke je odmah pokušala kontaktirati brata i pronaći njegovu lokaciju. Ubrzo je otkrila da se radi o prevarantu koji pokušava doći do novca. "Dedi je rekao da je završio u zatvoru i da je ubio nekoga u saobraćajnoj nesreći te da mu treba novac za kaucija", objašnjava.

@babybushwhacked

Sharing so this doesn’t happen to anyone else

♬ original sound - Brooke Bush

'Zbog ovoga, mi imamo šifru'

"Ako vas ikad nazovu i traže novac za nekog koga znate, moguće je da koriste je*eni AI kako bi reprodukovali glas", upozorila je u videu koji je prikupio gotovo dva miliona pregleda.

U komentarima, svi se slažu da je zloupotreba veštačke inteligencije otišla predaleko. Neki ističu da se zbog ovakvih situacija ne javljaju na nepoznate brojeve, a drugi daju koristan savet. "Moja obitelj i ja osmislili smo šifru za ovakve situacije. Ako dobiju poziv, a ta reč nije izgovorena, onda će znati da nije stvarno."

Bonus video:

03:41

VEŠTAČKA INTELIGENCIJA JE NEPREDVIDIVA

(Espreso/ Net.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.