PENZIONERKA KUPILA BANANE, A ONDA JE VIDELA DA SE NEŠTO MRDA MEĐU NJIMA: Nadležni odmah reagovali
Banane, Foto: Aleksandra Čolić

HAOS

PENZIONERKA KUPILA BANANE, A ONDA JE VIDELA DA SE NEŠTO MRDA MEĐU NJIMA: Nadležni odmah reagovali

Džen je sama istražila koja je žaba u pitanju i poprilično je sigurna da je to tzv. trščana žaba, koja obično živi u suptropskim ili tropskim ravničarskim šumama

Objavljeno:

Penzionerka iz Velike Britanije se šokirala nakon što je na gomili banana, koje je kupila u marketu, pronašla slatku malu žabu.

Džen Đovinaco (71) je u okviru svoje nedeljne rutine svratila do prodavnice da kupi voće. Ali, kada se spremala da pojede jednu bananu, primetila je da se mali vodozemac ugnezdio među njima, prenosi Metro.

Ona ga je stavila u malu plastičnu kutiju, pa na radijator da se zagreje, a onda pozvala službu za zaštitu životinja (RSPCA). Ispostavilo se da je majušno stvorenje čak od Obale Slonovače do5.150 kilometra udaljenog supermarketa u Epsomu, u oblasti Sari.

Banane
foto: Printscreen/TikTok/tomato_dave

Džen je sama istražila koja je žaba u pitanju i poprilično je sigurna da je to tzv. trščana žaba, koja obično živi u suptropskim ili tropskim ravničarskim šumama.

– Religiozno proveravam da li ima paukova kad god kupim banane. Išla sam do sudopere da je ogulim kada sam primetila nešto na njoj. Pogledala sam dole i pomislila: “Šta je to dođavola?” – opisala je penzionerka neobičan susret.

Posle inicijalnog šoka, ona je bliže pogledala slepog putnika i zaključila da je “veoma sladak”.

– Posle dugog putovanja bio je pospan. Moj sledeći korak je bio da ga zagrejem. Celu noć sam ga držala kraj radijatora i preživeo je. Kao što sam rekla, bio je sladak, ali je zapravo nezakonito puštati uvezene vrste napolje – nastavila je Džen.

Voće, Povrće, pijaca, Cene, Palilulska pijaca, Banane, Maline
foto: Aleksandra Čolić

Još jedan zanimljiv podatak je da prodavnica, kako piše Metro, stavlja logotip u obliku male žabe na banane koje su održivo uzgajane.

Žaba je na kraju odnesena iz penzionerkine kuće i provodi vreme u karantinu pre nego što je smeste negde,

Službenik RSPCA za životinje Luis Horton rekao je da je „mali slepi putnik“ manji od novčića.

– Identifikovali smo žabu kao trščanu žabu sa planine Nimba, vrstu koja se obično nalazi u Obali Slonovače – kazao je on.

(Espreso/Objektiv/Metro)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.