U SAD opada stopa tinejdžerskih SAMOUBISTAVA zbog legalizacije HOMOSEKSUALNIH BRAKOVA!
Foto: profimedia

politika diktira zdravlje

U SAD opada stopa tinejdžerskih SAMOUBISTAVA zbog legalizacije HOMOSEKSUALNIH BRAKOVA!

Samoubistva su odavno poznata kao značajna pretnja među tinejdžerima, a trenutno je drugi vodeći uzrok smrti osoba starosti između 10 i 24 godine
Objavljeno:

Ovo pitanje je od velike važnosti za one tinejdžere koji se identifikuju kao LGBT, gde je 29 procenata svih prijavljenih pokušaja samoubistva prošle godine u poređenju sa 6 procenata heteroseksualnih tinejdžera.

Dok je stopa poremećaja mentalnog zdravlja među LGBT populacijom obično viša nego kod heteroseksualaca, to je zapravo slično onima iz drugih manjinskih grupa.

foto: Shutterstock

Smatra se da su negativni stavovi prema LGBT osobama pokretačka snaga ovih samoubistava, jer je tinejdžer koji se identifikuje kao LGBT u povećanom riziku od nasilja u odnosu na heteroseksualne tinejdžere i to se kreće od verbalnog maltretiranja do fizičkih napada.

LGBT mladi koje odbaci porodica imaju 8,4 puta veće šanse da pokušaju samoubistvo od onih LGB tinejdžera koje prihvataju rođaci, prijatelji i porodica. Važno je napomenuti da je samoubistvo zapravo još uvek retko, a većina mladih ljudi uspe da pregura ta mračna vremena.

foto: Reuters Andrew Kelly
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.