U SAD opada stopa tinejdžerskih SAMOUBISTAVA zbog legalizacije HOMOSEKSUALNIH BRAKOVA!
Foto: profimedia

politika diktira zdravlje

U SAD opada stopa tinejdžerskih SAMOUBISTAVA zbog legalizacije HOMOSEKSUALNIH BRAKOVA!

Samoubistva su odavno poznata kao značajna pretnja među tinejdžerima, a trenutno je drugi vodeći uzrok smrti osoba starosti između 10 i 24 godine
Objavljeno:

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Nova studija je utvrdila da kada država legalizuje istopolne brakove, to dovodi do smanjenja stope tinejdžerskih samoubistava. Najnovija istraživanja pokazuju koliki uticaj ima politika na zdravlje mladih.

Odgovori na SAMO 2 pitanja i saznaj da li si PAMETAN! (FOTO) (GIF)

Ovo istraživanje je utvrdilo da se taj efekat vidi ne samo među onima koji se identifikuju kao LGBT, već kod svih tinejdžera podjednako.

foto: Thinkstock

Istraživanje je objavljeno u ‚‚JAMA Pediatrics", a vršeno je u preko 32 od 35 američkih država koje su do sada potpisale zakon o legalizaciji homoseksualnih brakova. Utvrđeno je da ta legalizacija ima veliki uticaj na stopu samoubistava kod tinejdžera. Uzimajući u obzir i druge faktore naučnici su otkrili su da je stopa samoubistava pala za 7 procenata među svim učenicima, a za 14 procenata među LGB tinejdžerima.

- To su srednjoškolci i svakako nemaju nameru da se venčavaju uskoro - Objašnjava Džulija Rifman, vođa ove studije.

foto: Thinkstock

- Ipak, dozvola istopolnih brakova smanjuje strukturalne stigme koje su povezane sa seksualnom orijentacijom. Možda to ima neke veze sa jednakim pravima, čak i ako nemaju neposredne planove da ih iskoriste. To čini da se mladi manje osećaju stigmatizovano i da imaju više nade za budućnost. - Dodaje ona.

Samoubistva su odavno poznata kao značajna pretnja među tinejdžerima, a trenutno je drugi vodeći uzrok smrti osoba starosti između 10 i 24 godine.

foto: Thinkstock
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.