Ima li života IZVAN ZEMLJE? NASA OTKRIVA: Pronađeno 7 planeta veličine Zemlje, na 3 je moguće da postoji i... (VIDEO)
Foto: Thinkstock

oni dolaze!

Ima li života IZVAN ZEMLJE? NASA OTKRIVA: Pronađeno 7 planeta veličine Zemlje, na 3 je moguće da postoji i... (VIDEO)

Trenutno su to svemirska tela u koja naučnici polažu velike nade kada je u pitanju život u dalekom svemiru, a za mnoge od njih se pokazalo da liče na Zemlju
Objavljeno: 21:15h

Pred večerašnju konferenciju rečeno je samo kratko da - nisu u pitanju vanzemaljci, a o otkrićima govore astrofizičar Tomas Curbuhen iz štaba NASA u Vašingtonu, Mihael Žilon, astronom sa belgijskog Univerziteta u Liježu, menadžer naučnog centra Spicer u Pasadeni u Kaliforniji Šon Keri, Nikol Luis, astronom sa Instituta za teleskopsko istraživanje svemira u Baltimoru i Sara Siger, profesorka astronomije i fizike na MIT i Kembridžu.

- Otkriveno je sedam planeta veličine Zemlje na samo 40 svetlosnih godina i nalaze se u tri zone u kojima je moguće nastanjivanje. Naučnici veruju da na tri od ovih sedam planeta postoji voda i da je pitanje dogledne budućnosti kada će ona moći da bude otkrivena - kazao je Curbuhen.

Te planete su, kako je rekao Mihael Žilon, blizu jedna drugoj i kreću se poput Zemlje, na jednakoj udaljenosti od zvezde, tako da je na jednoj polovini planeta uvek noć, nazivajući ovo otkriće ‚‚najuzbudljivijim u poslednjih 15 godina".

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.