KIJEV ODGOVORIO NA PUTINOV ZAHTEV O PREKIDU VATRE ZA BOŽIĆ: "Za razliku od Rusije..."
Kijev, Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

rat u ukrajini

KIJEV ODGOVORIO NA PUTINOV ZAHTEV O PREKIDU VATRE ZA BOŽIĆ: "Za razliku od Rusije..."

Za razliku od Rusije, Ukrajina ne napada stranu teritoriju i ne ubija civile. Ukrajina na svojoj teritoriji uništava samo pripadnike okupacione vojske

Objavljeno:

Savetnik predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog Mihail Podoljak saopštio je danas da će do primirja doći tek kada Rusija napusti teritorije u Ukrajini koje je zauzela.

''Za razliku od Rusije, Ukrajina ne napada stranu teritoriju i ne ubija civile. Ukrajina na svojoj teritoriji uništava samo pripadnike okupacione vojske'', napisao je Podoljak na svom nalogu na društvenoj mreži Tviter.

On je napisao da ''Rusija mora da napusti okupirane teritorije" i da će "tek tada imati primirje''.

1 / 3 Foto: Profimedia

''Zadržite licemerje za sebe'', zaključio je Podoljak. Ranije danas ruski predsednik Vladimir Putin naredio je ministru odbrane Sergeju Šojguu da uvede dvodnevni prekid vatre duž cele linije fronta sa Ukrajinom sa početkom u podne 6. januara.

"S obzirom na apel njegove svetosti patrijarha Kirila, poručujem ministru odbrane Ruske Federacije da uvede režim prekida vatre na celoj liniji fronta u Ukrajini od podneva 6. januara do kraja 7. januara“, saopštio je Putin.

Ruske trupe moraju prekinuti vatru na 36 sati tokom Badnjeg dana i Božića sa početkom od 12 časova 6. januara. Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril pozvao je ranije danas na božićni prekid vatre u Ukrajini i Donbasu, od ponoći 6. januara do 7. januara u 12 sati po moskovskom vremenu.

On je rekao da je to potrebno kako bi pravoslavni vernici mogli da prisustvuju bogosluženjima za Badnji dan i Božić, objavljeno je na sajtu Ruske pravoslavne crkve.

(Espreso/ Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.