OTKRIVENO O ČEMU SU RAZGOVARALI PUTIN I ERDOGAN, O JEDNOJ TEMI POSEBNO: Turski predsednik se IZJASNIO i o Ukrajini
Erdogan i Putin, Foto: Profimedia

važan razgovor

OTKRIVENO O ČEMU SU RAZGOVARALI PUTIN I ERDOGAN, O JEDNOJ TEMI POSEBNO: Turski predsednik se IZJASNIO i o Ukrajini

Redžep Tajip Erdogan i Vladimir Putin razgovarali su o najznačajnijim temama današnjice, a turski predsednik je otkrio svoje stavove

Objavljeno:

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan razgovarao je danas telefonom s ruskim liderom Vladimirom Putinom o situaciji u Ukrajini, sirijskoj krizi, bilateralnim odnosima i gasnom habu, saopštio je kabinet predsednika Turske.

"Tokom razgovora bilo je reči o odnosima Turske i Rusije, posebno u oblasti energetike, kao i regionalnim pitanjima“, saopštio je Erdoganov kabinet.

Kako prenosi Sputnjik, Ankara se nada skorom završetku radova na gasnom habu.

1 / 3 Foto: Profimedia

"Predsednik Erdogan je tokom razgovora izjavio da je Ankara ojačala i nastavlja da jača infrastrukturu radi obrazovanja centra za prirodni gas u Turskoj i da turska strana teži da završi plan i preduzme konkretne korake za njenu realizaciju što je moguće pre“, saopštio je kabinet turskog lidera.

U saopštenju se navodi i da se Erdogan izjasnio za „viziju pravednog rešenja krize“ u Ukrajini.

Naglašava se da je predsednik Turske izjavio tokom razgovora sa ruskim kolegom da su pregovori na temu ukrajinske krize već ranije "dali pozitivne rezultate u okviru inicijativa o prehrambenom koridoru“, kao i zaštitnoj toni oko Zaporoške nuklearke i povratku zatvorenika.

(Espreso/ Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.