VIDEO DA NOS VIRI IZ ZALEĐENE VODE, PA KRENUO DA KOPA: Ostao je ZATEČEN prizorom, kamera je SVE zabeležila! (VIDEO)
Njuška aligatora, Foto: printscreen Twitter/@TansuYegen

neverovatno!

VIDEO DA NOS VIRI IZ ZALEĐENE VODE, PA KRENUO DA KOPA: Ostao je ZATEČEN prizorom, kamera je SVE zabeležila! (VIDEO)

Snimak ovog fenomena nedavno je šokirao korisnike Tvitera i skupio skoro 9 miliona pregleda za par dana

Objavljeno:

Aligatori su hladnokrvna stvorenja koja se oslanjaju na sunčevu toplotu kako bi održavali temperaturu tela u određenim granicama. Međutim, kada nema sunčeve svetlosti ili kada su temperature niske, ovi gmizavci obično kopaju velike rupe na obalama reka kao utočište.

Ono što mnoge ljude iznanađuje je da aligatori mogu da žive čak i u ledenoj vodi, na 4 stepena Celzijusa. Iako zavise od vremenskih uslova da bi zagrevali i hladili svoja tela, lako se mogu prilagoditi bilo kom močvarnom okruženju.

Njihova prilagodljivost je toliko ekstremna da mogu jako dugo da prežive ispod zaleđenje površine vode, dokle god im viri nos. Snimak ovog fenomena nedavno je šokirao korisnike Tvitera i skupio skoro 9 miliona pregleda za par dana.

Na njemu se vidi kako Džordž Hauard iz jednog parka prirode u Severnoj Karolini bukvalno iskopava aligatora iz zaleđene močvare

– Ovi momci neverovatno dobro preživljavaju. Ovo je još jedan primer toga – rekao je on dok je širio rupu oko jednog aligatora i otvarao mu usta.

“The Swamp Park” ima ukupno dvanaest aligatora koji su spašeni iz zatočeništva. Neverovatno je da svi oni trenutno hiberniraju pod ledom.

Hauard dalje objašnjava da aligatori mogu da snize telesnu temperaturu i metabolizam pod vodom da bi preživeli. Takođe je priznao da kada je prvi put došao da obiđe predatore posle snežnih padavina, nije odmah shvatio da im zapravo njuške vire iz zaleđene vode.

Dok su u ovom stanju hibernacije aligatori ne moraju da jedu, a puls im je znatno usporen. Oni tako borave čekajući da ponovo poraste temperatura.

(Espreso / Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.