KAZINA NEMAJU REŠENJE: Rusi napravili opasnu prevaru za slot mašine!
Foto: Reuters / Benoit Tessier

opasno igrati sa rusima

KAZINA NEMAJU REŠENJE: Rusi napravili opasnu prevaru za slot mašine!

Pošto niko nije dobio neki veći džekpot, jedino objašnjenje je bilo da neko vara
Objavljeno: 22:32h

Pošto nema automata u njegovoj državi, Murat Bliev se nije zadržavao dugo u Rusiji nakon povratka iz Sent Luisa. On je još dva puta bio u SAD 2014. godine. Drugog puta, 3. decembra, otišao je Čikaga u Misuri, gde se sastao sa Ivanom Gudalovom, Igorom Larenovom i Jevgenijem Nazarovom, koji su obučeni za prevare na Mark VI modelima slot mašina. Ovaj kvartet je planirao da provede narednih nekoliko dana u Mizuriju u zapadnom Ilinoisu i izvrše nekoliko pljački.

U "Hollivud" kazinu u Sent Luisu primetili su ih pripadnici obezbeđenja i oni su uhapšeni. Pošto su Blijevi ortaci zajedno sa njim prešli granicu kako bi izvršili prevaru osuđeni suza udruživanje radi prevare. Bliev, Gudalov, i Larenov osuđeni su na po dve godine u federalnom zatvoru.

Nazarov iz Kazahstana koji je dobio verski azil u SAD u 2013. i živi na Floridi, i dalje čeka izricanje kazne, što ukazuje da sarađuje sa vlastima. U izjavi VIRED, predstavnici su istakli da jedan od četvorice optuženih nije još osuđen jer je nastavio da pomaže FBI-u svojim istragama.

foto: Giphy

Sve informacije koje Nazarov daje od velike su vrednosti. Nakon dve godine od hapšenja u Misuriju, "terenski radnici" iz organizacije Sankt Petersburg počeli su sa novim trikovima, što je potvrđeno prošle godine, kada je singapurska vlast uhvatilaneke od njih i ispitala ih. Jedan član, Čeh Radoslav Skubnik, izneo je detalje o finansijskoj strukturi organizacije, da se 90 odsto svih prihoda vraća u Sankt Petersburg, kao i operativnu taktiku. Ono što su sada radili je to da mobilni telefon stave u džep svoje košulje iza parčeta mreže te ih tako ne drže u rukama dok snimaju.

Daren Houk, stručnjak za bezbednost, kaže da je dobio izveštaje da prevaranti sada koriste Skajp umesto prethodnih slanja snimaka. Sankt Peterburg organizacija poslala je svoje ljude u druge gradove i države. U poslednjih nekoliko meseci, na primer, iz najmanje tri kazina u Peruu su izjavili da su ih prevarili ruski kockari koji su igrali na starim Novomatic Coolfire slot mašinama.

Bonus video:

(Espreso. rs / Wired.com)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.