SASLUŠAN MIGRANT KOJI SE SUMNJIČI DA JE UBIO DETE U NEMAČKOJ: Devojčici ZARIVEN NOŽ U GRUDI
Policija, Foto: Profimedia

JEZIVO

SASLUŠAN MIGRANT KOJI SE SUMNJIČI DA JE UBIO DETE U NEMAČKOJ: Devojčici ZARIVEN NOŽ U GRUDI

Državno tužilaštvo trenutno ispituje da li postoje indicije o smanjenoj uračunljivosti osumnjičenog, koja bi eventualno rezultirala smeštajem na psihijatrijsku kliniku

Objavljeno: 13:24h

U Nemačkoj je danas saslušan mladić (27), azilant iz Eritreje, koji se sumnjiči da je juče nožem napao dve devojčice koje su išle ka školi. E. S. (14) je preminula od zadobijenih povreda, dok se N. M. (13) i dalje nalazi u bolnici.

Kako prenose nemački mediji, osumnjičeni nije tokom saslušanja dao nikakve značajne informacije. Portparol kancelarije javnog tužilaštva rekao je da se osumnjičeni i dalje nalazi u bolnici sa teškim povredama, da je pod policijskom stražom i da je podvrgnut višesatnoj operaciji.

Portparol policije je ranije rekao da se osumnjičeni nakon napada, najverovatnije sam izbo nožem.

Državno tužilaštvo trenutno ispituje da li postoje indicije o smanjenoj uračunljivosti osumnjičenog, koja bi eventualno rezultirala smeštajem na psihijatrijsku kliniku.

Kako navode nadležni, osumnjičeni za krvavi napad na devojčice od ranije nije poznat policiji. Portparol javnog tužilaštva u Ulmu rekao je Nemačkoj novinskoj agenciji da je samo jednom uhvaćen jer je odbijao da plati kartu javnog prevoza.

Podsetimo, devojčice su u ponedeljak oko 7.30 časova pešačile ka autobuskoj stanici kada je državljanin Eritreje, tražilac azila u Nemačkoj, izleteo iz kuće u kojoj su smešteni azilanti i napao ih nožem.

1 / 4 Foto: Profimedia

Starijoj devojčici zario je nož u stomak, a potom je N. M. zario nož u grudi. Nakon toga je pobegao natrag u zgradu. Policija je ubrzo stigla na lice mesta i opkolila zgradu, nakon čega je osumnjičeni za napad uhapšen.

Devojčice su prevezene u bolnicu, ali za E. S. nije bilo spasa i ona je ubrzo podlegla povredama.

Jedna od svedoka svirepog zločina rekao je kako je čuo buku kod semafora.

"Pogledao sam i video dete da leži na zemlji. Iz stomaka joj je kuljala krv. Druga se držala za krvave grudi, devojčica je bila u potpunom šoku", ispričao je očevidac za Bild.

(Espreso/Telegraf/Bild)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.