DOKTOR JE OD MARKA TRAŽIO DA MU POŠALJE GOLE SLIKE SVOG SINA, A ON JE TO URADIO: Kada čujete razlog, zgranućete se
Foto: Profimedia

IJU!

DOKTOR JE OD MARKA TRAŽIO DA MU POŠALJE GOLE SLIKE SVOG SINA, A ON JE TO URADIO: Kada čujete razlog, zgranućete se

Mark je pokušao da uloži žalbu na odluku, ali je Gugl odbio zahtev

Objavljeno:

Otac iz SAD, imenovan samo kao Mark, ispričao je za Njujork Tajms kako mu je Gugl zaključao sve naloge jer je slikao genitalije svog malog sina da bi ih poslao lekaru usred pandemije.

On je primetio da je penis mališana izgledao natečeno i da ga boli, a onda je njegova supruga nazvala lekar za savet. Medicinska sestra joj je zakazala “onlajn pregled”. pošto se to odigralo u februaru prošle godine, dok je harala korona, i kazala joj da pošalje fotografije otoka kako bi ih lekar unapred pregledao.

Ona je odmah zgrabila telefon svog muža i fotografisala intimni deo tela mališana, ali se na jednoj od njih videla i Markova ruka. Veštačka inteligencija Guglovog sistema za razmenu fotografija je označila slike kao materijal za s*ksualno zlostavljanje dece, što je pokrenulo policijsku istragu.

Dva dana kasnije, Mark je bio zbunjen kada su mu svi nalozi povezani sa Guglom bili zaključani zbog „štetnog sadržaja“ koji je „teško kršenje Guglove politike i mogao bi biti protivzakonit“. Jedan od mogućih razloga za onemogućavanje naloga bilo je i „s*ksualno zlostavljanje i eksploatacija dece“.

– O Bože, Google verovatno misli da je to dečija pornografija – kazao je on nedavno za njujorški list.

Mark je pokušao da uloži žalbu na odluku, ali je Gugl odbio zahtev, zbog čega nije mogao da pristupi svojim podacima. Njegov Google Fi nalog je takođe zatvoren, što je značilo da je morao da dobije novi broj telefona od drugog provajdera.

Mesecima kasnije, Mark je obavešten da je policija San Franciska pokrenula slučaj protiv njega, jer je izgubio pristup svom broju telefona. U decembru 2021. godine, Mark je od policije dobio kovertu u kojoj se nalazila dokumentacija koja ga obaveštava da je pod istragom. Uključene su bili i kopije naloga za pretres koji su dostavljeni Guglu i njegovom internet provajderu.

Srećom, istražitelj je rekao da je slučaj zatvoren jer “nije bilo krivičnog dela”.

Mark je onda zatražio od policije da mu pomogne da povrati svoj nalog, dok je Guglu poslao policijska dokumenta, ali je ponovo odbijen. Obavešten je da će njegov nalog biti trajno izbrisan.

(Espreso/NYTimes)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.