BIVŠI REKTOR KOJEG JE PUTIN ODLIKOVAO PREMINUO POD MISTERIOZNIM OKOLNOSTIMA: Još jedan u SUMNJIVOM nizu smrti
Ilustracija, Foto: Profimedia

smrt

BIVŠI REKTOR KOJEG JE PUTIN ODLIKOVAO PREMINUO POD MISTERIOZNIM OKOLNOSTIMA: Još jedan u SUMNJIVOM nizu smrti

Anatolij Geraščenko je nedavno bio na mestu savetnika rektora instituta povezanog sa ministarstvom odbrane

Objavljeno:

Anatolij Geraščenko, bivši rektor ruskog Moskovskog instituta za vazduhoplovstvo, navodno je preminuo nakon pada niz stepenice, kako je danas saopšteno.

Kako prenose ruski mediji, bivši rektor Moskovskog vazduhoplovnog instituta preminuo je u 73. godini.

Bivši rektor MAI-a preminuo je u zgradi svog matičnog instituta nakon što je pao niz stepenice.

- Jutros je 73-godišnji Anatolij Geraščenko pao sa visine, preletevši nekoliko stepenica. Naučnik je zadobio kobne povrede - navode ruski mediji.

Lekari koji su stigli na lice mesta nisu uspeli da spasu profesora. Anatolij Geraščenko je nedavno bio na mestu savetnika rektora instituta povezanog sa ministarstvom odbrane.

Dobio je rusku medalju Ordena za zasluge za otadžbinu prve klase i bio je istaknuti profesor sa više od 50 naučnih publikacija koji je ostao uticajan savetnik i nakon penzionisanja 2015. godine

U pitanju je poslednja u nizu sumnjivih smrti visokih zvaničnika u Rusiji. Usledila je posle smrti Ravila Maganova, predsednika upravnog odbora ruske energetske kompanije Lukoil, koji je umro pod misterioznim okolnostima, kako je objavljeno 1. septembra.

Lukoil
foto: Profimedia

Predsednik ruske energetske kompanije Lukoil Ravil Maganov (67) pronađen je mrtav nakon što je navodno pao sa odeljenja na 6. spratu bolnice u Moskvi, gde je bio na lečenju.

Zamenik predsednika Lukoila Ravil Maganov je bio na mestu prvog izvršnog potpredsednika za istraživanje i proizvodnju u kompaniji, od 2006. godine.

Pored toga, bio je član Upravnog odbora od 1993. godine i istaknuti je specijalista za naftu i gas Ruske Federacije, dobio je tri ordena, tri medalje, kao i tri puta nagradu Vlade Ruske Federacije u oblasti nauke i tehnike.

Nedavno je i Jurij Voronov, ruski biznismen sa vezama sa ruskom naftnom kompanijom Gasprom, pronađen mrtav nakon što je navodno upucan u glavu.

Telo 61-godišnjaka je navodno pronađeno u njegovoj vikendici u selu Morskie Terasi u blizini Finskog zaliva.

1 / 6 Foto: Profimedia

Čovek je ležao u bazenu sa upucan u glavu, a policijski službenici su u blizini pronašli pištolj. Kome je pripadao nije bilo jasno.

Bonus video:

01:21

VAŠINGTON VUČE KONCE U KOSOVSKIM PREGOVORIMA Projekat tzv. Kosova je u potpunosti američki: MAKRON I ŠOLC NEMAJU TU ŠTA DA TRAŽE

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.