BILANS STRAŠNE TRAGEDIJE U ITALIJI: Iz lavine izbavljeno 9 ljudi, 5 poginulih, za 23 se još traga (FOTO)
Foto: AP/Ilustracija

kobna zima

BILANS STRAŠNE TRAGEDIJE U ITALIJI: Iz lavine izbavljeno 9 ljudi, 5 poginulih, za 23 se još traga (FOTO)

Vatrogasci su izvukli preživele, među kojima četvoro dece, ispod tona snega i ruševina hotela "Rigopiano" u zabačenoj dolini u regionu Abruco
Objavljeno: 17:47h

Svih devet preživelih osoba su dobrog zdravstvenog stanja i nalaze se u bolnici u obližnjoj Peskari, dok je samo jedna podvrgnuta hirurškom zahvatu, rekao je direktor bolnice Rosano Di Lucio.

foto: AP

Alberto Majolo, vatrogasac koji učestvuje u potrazi, kaže da spasioci čuju buku ispod ruševina i pokušavaju da ustanove šta je prouzrokuje. Prema njegovim rečima, broj nestalih mogao bi da se promeni.

- Čujemo buku i nadamo se da potiču od ljudi koji pokušavaju da nam stave do znanja da su tu, ali buku uzrokuje i topljenje snega i pomeranje srušene strukture - rekao je on televiziji SkajTG24. Sneg i dalje pada na temperaturama ispod nule tokom operacije spasavanja u parku Gran Graso.

foto: AP

Lavina se pokrenula nekoliko sati nakon niza jakih potresa u toj oblasti, koja se proše godine našla na udaru pogubnih zemljotresa i koja se hvata u koštac sa obilnim snežnim padavinama.

foto: AP

I danas su na tom području zabeleženi manji potresi - pet potresa jačine oko tri stepena po Rihterovoj skali, saopštio je italijanski Nacionalni institut za geofiziku i vulkanogologiju.

BONUS VIDEO: Miša Vacić čita tvitove o sebi

(Espreso.co.rs / Agencije)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.