EDI RAMA OGORČEN! Albanski premijer ne KRIJE RAZOČARENJE, obrušio se na EU - možda Putin "nije dobrog ZDRAVLJA..."
Edi Rama, Foto: Profimedia

TEŠKE REČI

EDI RAMA OGORČEN! Albanski premijer ne KRIJE RAZOČARENJE, obrušio se na EU - možda Putin "nije dobrog ZDRAVLJA..."

Na pitanje da li je Balkan zbog te situacije izložen ruskom i kineskom uticaju, Rama kaže da je to područje slaba tačka kontinenta u smislu rizika od prodora drugih entiteta

Objavljeno: 15:02h

Edi Rama je u intervjuu za italijanski list Korijere dela sera rekao da Evropska unija nije ispunila svoja obećanja.

"EU nije ispunila svoja obećanja. Isti lideri zajednice priznaju da smo uradili domaći zadatak. Uprkos tome i dalje smo odlučni", rekao je Rama.

On je dodao da jednoglasnost treba ukloniti iz odluka EU.

"Stvarno mislim da treba, 100 posto. Svestan sam da je ovo osetljivo pitanje za države članice, koje ima svoju istoriju i značaj. Ali došlo je vreme da se to ukloni", rekao je Rama.

On je rekao i da je teško predvideti kada bi Albanija mogla da se pridruži EU, kao i da je takvo predviđanje isto što i predviđanje "velikih elementarnih nepogoda", prenosi albanski ABC.

Na pitanje da li je Balkan zbog te situacije izložen ruskom i kineskom uticaju, Rama kaže da je to područje slaba tačka kontinenta u smislu rizika od prodora drugih entiteta.

1 / 5 Foto: Profimedia

"Ako pogledamo Rusiju, jasno je da ona ima svoje puteve i kanale koji Balkan čine ranjivim: zato mi i druge zemlje u regionu radimo za Otvoreni Balkan, koji čeka da se pridruži EU", rekao je Rama.

Na konstataciju da će Putin biti zadovoljan tim zastojem, Rama je rekao da Putin možda "nije dobrog zdravlja, ali ni Evropska unija nije ništa bolja".

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.