SKANDAL! ZELENSKI POBRKAO LONČIĆE: Ukrajinski predsednik ZBUNIO ceo svet - ko je Abazović, a ko Rama? (FOTO)
Ilustracija, Foto: EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO

SKANDAL

SKANDAL! ZELENSKI POBRKAO LONČIĆE: Ukrajinski predsednik ZBUNIO ceo svet - ko je Abazović, a ko Rama? (FOTO)

Premijer Crne Gore Dritan Abazović i albanski premijer Edi Rama stigli su juče u Kijev na poziv ukrajinskog predsednika Volodomira Zelenskog

Objavljeno:

Premijeri Crne Gore i Albanije, Dritan Abazović i Edi Rama, zajedno su pre dva dana otputovali u Ukrajinu.

Situaciju u Ukrajini iz časa u čas možete pratiti na našem blogu.

Abazović je pokrenuo ideju o zajedničkom odlasku u Kijev, ali je, kako je i nagovešteno u medijima, sa njim otputovao samo Rama. Premijer Severne Makedonije Dimitar Kovačevski nije mogao da otputuje u Ukrajinu zbog unapred utvrđenog radnog plana.

Zelenski je zbunio premijere Albanije i Crne Gore.

Volodimir Zelenski
foto: Printscreen/Telegram

Ono što je bizarno u celoj ovoj situaciji je post predsednika Ukrajine na telegram kanalu. Volodimir Zelenski je objavom zbunio sve tako što je pomešao koji državnik dolazi iz koje zemlje.

Podsetimo, premijer Crne Gore Dritan Abazović i albanski premijer Edi Rama stigli su juče u Kijev na poziv ukrajinskog predsednika Volodomira Zelenskog.

"Stigli smo u Kijev sa Edijem Ramom da pružimo iskrenu podršku Ukrajini i njenim građanima u odbrani prava na slobodu. Crna Gora će nastaviti da pomaže Ukrajini u ovom teškom trenutku i humanitarnoj katastrofi", napisao je Abazović na Tviteru.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski sastao se dvojicom premijera u Kijevu, posle čega su održali zajedničku pres konferenciju.

Na sastanku je istaknuto da su Crna Gora, Albanija i Severna Makedonija podržale inicijativu da Ukrajina dobije traženi status zemlje kandidata za članstvo u Evropskoj uniji.

Premijeri Crne Gore i Albanije posetili su glavni grad Ukrajine Kijev, i širi deo kijevske regije uključujući i Buču.

- Međunarodni partneri nastavljaju da podržavaju Ukrajinu. I ovo je važan pokazatelj pomoći našem narodu. Na ovome evropskom putu, naše zemlje nisu takmičari, već države koje deluju komplementarno i jačaju zajedničke kapacitete - kazao je Zelenski.

1 / 7 Foto: Profimedia

Predsednik Ukrajine zahvalio se Ediju Rami i Dritanu Abazoviću na produktivnim razgovorima, a zatim je rekao da je bitno da njegova država ima podršku zemalja članica NATO-a.

Crnogorski premijer Dritan Abazović kazao je da se Ukrajinci bore za principe i mogućnost izbora načina života i da Ukrajina u skladu sa željama svojih građana treba da postane deo evropske porodice.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.