KAO DA JE LEDENO DOBA: Širom Evrope još niže temperature! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Fonet

SVE HLADNIJE I HLADNIJE

KAO DA JE LEDENO DOBA: Širom Evrope još niže temperature! (FOTO) (VIDEO)

Blokirani putevi, žrtve smrzavanja, samo su neke od posledica strašnog zamrzavanja
Objavljeno:

Region:

Na teritoriji Hrvatske temperatura je pala ispod nule, čak i duž jadranske obale, zaustavljajući trajekte.

Sela na severu Crne Gore bukvalno su odsečena, loši vremenski uslovi dovode do kašnjenja u saobraćaju, a vlasti apeluju na građane da ostanu u kućama i da bez preke potrebe ne kreću na put.

Od primorskih gradova jedino je u Herceg Novom izmereno svega plus dva stepena, dok je u ostalim mestima temperatura u minusu.

Najniže temperature izmerene su na Žabljaku, u Kolašinu i Pljevljima, od minus 12 do minus deset stepeni. Veoma hladno je i u drugim mestima, a u Podgorici, takođe, temperatura je pala ispod nule.

Najviše snega, do pola metra, palo je na Cetinju i u Plavu, a nešto manje na Žabljaku, Kolašinu i Šavniku. U Rožajama i Andrijevici visina snežnog pokrivača je oko 40 centimetara, u Beranama 38, Pljevljima 30, Bijelom Polju 26 i u Nikšiću 20-tak centimetara.

U poslednjih 24 sata u Poljskoj su od smrzavanja preminule tri osobe, a 46 ih je umrlo od novembra, saopštio je danas Centar za bezbednost pri poljskoj vladi i apelovao na Poljake da pozovu policiju čim primete nekoga čijem životu preti mraz.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.