KAO DA JE LEDENO DOBA: Širom Evrope još niže temperature! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Fonet

SVE HLADNIJE I HLADNIJE

KAO DA JE LEDENO DOBA: Širom Evrope još niže temperature! (FOTO) (VIDEO)

Blokirani putevi, žrtve smrzavanja, samo su neke od posledica strašnog zamrzavanja
Objavljeno:

Niske temperature i snežne mećave paralisale su danas delove istočne Evrope i SAD, što je dovelo do saobraćajnih nesreća, zatvaranja puteva, kašnjenja u putovanjima i hitnih evakuacija stanovništva.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

U Rumuniji, koja je najviše pogođena nevremenom, glavni autoputevi na jugu i istoku zemlje su zatvoreni zbog snega. Otkazani su polasci 40 vozova zbog snega na šinama.

Ledeni talas i snežne padavine izazvali su haos i na putevima u Srbiji. U lančanom sudaru u Nišu povređeno je 17 osoba, među kojima šestoro dece. Lančani sudar dogodio se na izlazu iz grada, a u njemu je učestvovalo tridesetak vozila. Saobraćaj na autoputu je obustavljen, a na pojedinim lokalnim putevima stvaraju se smetovi visine i do dva metra. Lokalni zvaničnici navode da su bespomoćni pred naletima vetra.

Oko 650 sela u Bugarskoj ostala su bez struje zbog jakih vetrova i obilnih snažnih padavina. Meteorolozi upozoravaju da će se temperature za vikend spustiti na -20 stepeni, zbog čega je izdato više upozorenja, a na građane se apeluje da ostanu u kućama.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.