TRI MORNARA PRONAĐENA MRTVA ZA MANJE OD NEDELJU DANA: Nikome u SAD nije jasno šta se dešava
Brod, Foto: Profimedia

HOROR

TRI MORNARA PRONAĐENA MRTVA ZA MANJE OD NEDELJU DANA: Nikome u SAD nije jasno šta se dešava

Mornarica je identifikovala mornara pronađenog mrtvog 9. aprila kao stručnjaka za maloprodajne usluge treće klase Mikaila Šarpa

Objavljeno:

Trojica mornara sa nosača aviona USS Džordž Vašington (CVN-73), pronađena su mrtva za manje od nedelju dana, saopštila je američka mornarica.

Kako javlja američkatelevizija CNN Pomorska služba za kriminalističke istrage i lokalne vlasti istražuju smrt mornara.

Prošlog petka pronađen je jedan mornar na brodu, dok su druga dva mornara pronađena na lokacijama van baze 9. i 10. aprila.

„Dok su ovi incidenti pod istragom, nema početnih indicija da se sugeriše da postoji veza između ovih tragičnih događaja, rekla je Renn Momsen, portparolka mornarice.

Mornarica u svom saopštenju nije navela uzrok smrti nijednog od trojice mornara, ali je komanda na brod dovela Specijalni psihijatrijski tim za brzu intervenciju.

Ovi timovi imaju za cilj da pruže kratkoročnu podršku mentalnom zdravlju nakon traumatičnog događaja, kao što je gubitak života.

Mornarica je identifikovala mornara pronađenog mrtvog 9. aprila kao stručnjaka za maloprodajne usluge treće klase Mikaila Šarpa.

Mornarica je identifikovala mornara pronađenog mrtvog 10. aprila kao električara za unutrašnje komunikacije treće klase Natašu Hafman.

Međutim mornarica nije identifikovala trećeg mornara koji je u petak pronađen na brodu.

„Naše misli i saučešće su sa porodicom, prijateljima i saputnicima naših mornara“, rekao je Momsen.

USS Džordž Vašington je nosač aviona klase Nimic na nuklearni pogon. Trenutno se nalazi u Njuport Njuzu u Virdžiniji, gde je podvrgnut dopuni goriva i složenom remontu, jednokratnom procesu zamene brodskog nuklearnog goriva i preuređenja broda za buduće operacije. Brod je u Njuport Njuzu od avgusta 2017.

(Espreso/CNN)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.