RUSIJA TRAŽI OBJAŠNJENJE OD CRNE GORE! Upućena diplomatska nota
Ilustracija, Foto: Profimedia

diplomatska nota

RUSIJA TRAŽI OBJAŠNJENJE OD CRNE GORE! Upućena diplomatska nota

Crnogorsko Ministarstvo se izvinilo na Tviteru, navodeći da je "umesto pobrojavanja restriktivnih mera greškom navedeno da su stupile na snagu"

Objavljeno:

Ambasada Rusije uputila je notu Ministarstvu inostranih poslova Crne Gore u kojoj traži da pojasni svoju raniju izjavu o prekidu diplomatskih odnosa s Rusijom.

"Uputili smo notu Ministarstvu inostranih poslova Crne Gore u kojoj tražimo da daju relevantna pojašnjenja", rekao je zvaničnik ruske ambasade u Podgorici.

Prethodno je Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore objavilo na Tviteru izjavu šefa diplomatije Đorđa Radulovića da je na snagu stupio prekid diplomatskih odnosa sa Rusijom, ali je nekoliko sati kasnije ta izjava obrisana sa Tvitera.

U izjavi koja je kasnije izbrisana, pored prekida diplomatskih odnosa, navodi se i da je na snagu stupio puni ili delimični prekid ekonomskih odnosa, uvoza, izvoza, tranzita, transporta, kao i vojni embargo, ograničenje ulaska u Crnu Goru, plasmana ili prijema novca i druge imovine...

Crnogorsko Ministarstvo se izvinilo na Tviteru, navodeći da je "umesto pobrojavanja restriktivnih mera greškom navedeno da su stupile na snagu".

Kako je objašnjeno iz Ministarstva, ministar Radulović je na zatvorenom delu sednice Koordinacionog tela za praćenje primene međunarodnih restriktivnih mera povodom krize u Ukrajini, "pomenuo vrste restriktivnih mera shodno Zakonu, a ne kako je to greškom u prvobitnom saopštenju pomenuto".

(Espreso / Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.