IZJAVA LE PENOVE KOJA DIŽE PRAŠINU: Ovo je rekla o RUSIJI I KRIMU!
Marin Le Pen, Foto: Profimedia

IZJASNILA SE

IZJAVA LE PENOVE KOJA DIŽE PRAŠINU: Ovo je rekla o RUSIJI I KRIMU!

Le Penova se u intervjuu osvrnula i na Krim za koji je rekla da ga i dalje smatra ruskim, a onda je dodala i da ne žali što joj je zabranjen ulazak u Ukrajinu

Objavljeno:

Kandidatkinja za predsednicu Francuske Marin Le Pen izjavila je danas da će ukoliko bude izabrana za šefa države, posetiti Moskvu dok se ne okonča sukob u Ukrajini.

- Dok se rat ne završi i dok se ne okonča mirovni sporazum između Rusije i ukrajine, dok Rusija ne napusti ukrajinsku teritoriju, ne vidim razlog da posetim tu zemlju - rekla je Le Penova u intervjuu za TV BFM.

1 / 4 Foto: Profimedia

Poređenja radi, njen protivkandidat na izborima i aktuelni predsednik Emanuel Makron posetio je Moskvu 7. februara i od tada je u stalnom kontaktu sa ruskim predsednikom. On je u više navrata rekao da njegova zemlja ulaže napore u rešavanju sukoba između Rusije i Ukrajine.

Le Penova se u intervjuu osvrnula i na Krim za koji je rekla da ga i dalje smatra ruskim, a onda je dodala i da ne žali što joj je zabranjen ulazak u Ukrajinu.

Francuska, Emanuel Makron, Marin Le Pen, Glasanje, Izbori
foto: Profimedia

- Istorija se ne može prepisati. Na Krimu je održan referendum, Krim je bio ukrajinski 26 godina, nekada je bio ruski i ljudi su poželeli da se ponovo ujedine sa Rusijom - rekla je ona.

Ona je zatim dodala da ne planira odlazak u Ukrajinu, čak iako bi joj ta zemlja ukinula zabranu ulaska.

Podsetimo, u prvom krugu predsedničkih izbora u Francuskoj Marin Le Pen je osvojila 23,15 odsto glasova, dok je Makron osvojio 27,84 odsto. Drugi krug izbora biće održan 24. aprila.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.