SKANDAL NA KONFERENCIJI MARIN LE PEN: Žena podigla poster, PAZITE SAMO ŠTA JE NA NJEMU! (VIDEO)
Scena, Foto: Printscreen/Twitter/ BFMTV

SKANDAL!

SKANDAL NA KONFERENCIJI MARIN LE PEN: Žena podigla poster, PAZITE SAMO ŠTA JE NA NJEMU! (VIDEO)

Obezbeđenje je ženu odmah oborilo na pod i izbacili su je iz sale u kojoj je Le Penova govorila o nizu aktuelnih tema

Objavljeno: 18:32h

Konferencija za štampu francuske Marin Le Pen prekinuta je nakon što je žena iz publike podigla poster sa fotografijom predsedničke kandidatkinje i Putina u obliku srca.

Reč je o fotografiji sa sastanka Le Penove i Putina iz 2017. godine u Parizu tokom konferencije za medije povodom predsedničke kandidature

Obezbeđenje je ženu odmah oborilo na pod i izbacili su je iz sale u kojoj je Le Penova govorila o nizu aktuelnih tema.

Uzvici pre konferencije

Pre pariske konferencije, demonstranti su dočekali Le Pen ispred zgrade, uzvikujući da je “Putin ubica” i da je “Le Penova Putinova saučesnica”. Protivkandidatkinja Emanuela Makrona je uvek podržavala Putinovu politiku, toliko da su je u Evropskom parlamentu prozvali “madam Putin”.

Le Penova je na početku konferencije za novinare rekla da je njena namera da Francuskoj vrati jedinstveno mesto u svetu, s obzirom da je “Francuska zemlja hrišćanstva, prosvećenosti i humanizma”. Predsednička kandidatkinja je podsetila na reči pape Ivana Pavla Drugog koji je izjavio da je Francuska “najstarija ćerka crkve”.

Le Pen: Obnoviću tajnu diplomatiju

Osnovne karakteristike Francuske, prema Marin Le Pen, su nezavisnost, doslednost i jednaka udaljenost od svih zemalja i država. Kako kaže, ona to planira da obnovi, kao i da želi da obnovi i “tajnu diplomatiju” jer smatra da je takva diplomatija najefikasnija.

1 / 4 Foto: Profimedia

Le Pen kaže da namerava da ponovo ojača bilateralnost jer veruje da je u senci multilateralizma. Ona je istakla da ne oseća neprijateljstvo prema Nemačkoj i da namerava da uspostavi čvršće bilateralne odnose sa tom zemljom, iako su interesi dve zemlje različiti.

– Bilateralizam je zanemaren jer se pridaje prevelik značaj evropskom projektu – rekla je Marin le Pen.

Bonus video:

02:10

Prof.dr Ilija Kajtez: Amerika želi da ima monopol na prodaju oružja

(Espreso/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.