NE BI BILO PRVI PUT DA RUSIJA KORISTI HEMIJSKO ORUŽJE! Oglasila se Evropska unija
Ilustracija, Foto: Profimedia

PRATE SITUACIJU

NE BI BILO PRVI PUT DA RUSIJA KORISTI HEMIJSKO ORUŽJE! Oglasila se Evropska unija

U Briselu kažu da pažljivo prate situaciju nakon medijskih izveštaja o tome da su ukrajinski vojnici, raspoređeni na odbrani Marijupolja, pokazali simptome hemijskog trovanja

Objavljeno:

U EU kažu da još nemaju konketne zaključke povodom medijskih izveštaja o navodnoj upotrebi hemijskih supstanci od strane ruskih vojnih snaga u Marijupolju, ali i naglašavaju da, u slučaju da se takve optužbe potvrde, to ne bi bio prvi slučaj da je Rusija nelegalno koristila hemijsko oružje.

Situaciju u Ukrajini iz časa u čas možete pratiti na našem blogu putem ovog LINKA!

Odgovorni za upotrebu hemijskih supstanci kao oružja odgovaraće. Nažalost ovo nije prvi put da svet čuje o nelegalnoj upotrebi hemijskog oružja od strane ruskih organa bezbednosti”, poručila je portaprolka Evropske komisije, Nabila Masrali.

1 / 13 Foto: EPA-EFE/MAXAR TECHNOLOGIES HANDOUT

U Briselu kažu da pažljivo prate situaciju nakon medijskih izveštaja o tome da su ukrajinski vojnici, raspoređeni na odbrani Marijupolja, pokazali simptome hemijskog trovanja.

Podsećaju da upotreba hemijskog oružja i toksičnih supstanci kao oružja, u bilo kojoj situaciji, predstavlja kršenje Konvencije o hemijskom naoružanju čija je Rusija potpisnica, ali i da je u pitanju ratni zločn, kršenje međunarodnog humanitarnog prava i da predstavlja bezbednosnu pretnju za sve.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.