"BORIMO SE DO KRAJA": Ukrajinski marinci objavili OPROŠTAJNI video iz Mariupolja - ZAPAMTITE NAS! (VIDEO)
Ukrajinski marinci, Foto: Printscreen/Facebook

TUGA

"BORIMO SE DO KRAJA": Ukrajinski marinci objavili OPROŠTAJNI video iz Mariupolja - ZAPAMTITE NAS! (VIDEO)

Porodica i prijatelji Britanca koji se bori u Ukrajini rekli su BBC-ju da ih je nazvao i rekao im da se njegova jedinica u Marijupolju predaje ruskim snagama

Objavljeno:

U svojevrsnoj oproštajnoj poruci pripadnici 36. brigade marinaca poručili su kako će se boriti do kraja, ali kazali su da im nije dostavljena municija koja im je nužna.

Situaciju u Ukrajini iz časa u čas možete pratiti na našem blogu putem ovog LINKA!

- Mi smo 36. brigada marinaca koja je držala i drži liniju odbrane u Marijupolju. No stvarnost je takva da je grad okružen i da nam nije dostavljena municija. Cela Ukrajina mora zapamtiti borbu ovog otpora i borbe za pobedu na kraju. Ukrajino, Evropo, svetu, posvećeni smo Ukrajini do kraja - rekli su marinci.

Marinci su dva videa poslali novinarki ukrajinske 1+1 televizije.

Nejasno je koliko je marinaca ove brigade još živo.

Britanac iz Marijupolja: Nemamo opcija

Porodica i prijatelji Britanca koji se bori u Ukrajini rekli su BBC-ju da ih je nazvao i rekao im da se njegova jedinica u Marijupolju predaje ruskim snagama.

Ejden Aslin, poreklom iz Njuarka, učestvuje u borbama u Ukrajini otkad se preselio u tu zemlju 2018. godine pa se priključio jedinici marinaca ukrajinske vojske.

U poslednjih nekoliko nedelja Ejdenova jedinica učestvovala je u odbrani Marijupolja, grada na jugu Ukrajine kojeg su ruske snage potpuno razorile otkako je počela invazija na Ukrajinu.

1 / 4 Foto: EPA-EFE/MAXAR TECHNOLOGIES HANDOUT

"Borili su se kao lavovi"

Njegova majka Ang Vud za BBC je ispričala kako joj je sin rekao da jedinica nije imala izbora i da je morala da se preda.

- Nazvao me i rekao da više nemaju oružja. Volim svog sina, on je moj heroj. Borili su se kao lavovi. Zvučao je dobro - rekla je ona za BBC.

Njegov prijatelj Brenan Filips takođe je rekao da se čuo s njim. Ejden mu je rekao da je njegova jedinica ostala bez hrane i municije i da više nemaju nijednu opciju osim predaje. - Ne mogu izaći, ne mogu se boriti. Nisu imali izbora. Siguran sam da bi ispalili i poslednji metak da ga imaju - rekao je Filips.

Rusija je, podsetimo, na početku rata objavila da će krivično goniti sve strane dobrovoljce koje uhvate da se bore na strani Ukrajine.

(Espreso / Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.