"NA KOSOVU MOŽE, A NA KRIMU NE": Lavrov bez dlake na JEZIKU, ruski šef diplomatije OTKRIO pravi Putinov CILJ?
Sergej Lavrov i Vladimir Putin, Foto: EPA-EFE/SEAN GALLUP / POOL

ZANIMLJIVO?

"NA KOSOVU MOŽE, A NA KRIMU NE": Lavrov bez dlake na JEZIKU, ruski šef diplomatije OTKRIO pravi Putinov CILJ?

Izveštaje o ruskim ratnim zločinima nad civilima u Buči i Krematorsku ponovno je nazvao montiranima i provokacijom

Objavljeno: 11:37h

Ruski šef diplomatije Sergej Lavrov juče je dao intervju za državnu televiziju Rusija 24 u kojem je rekao da se stav Rusije promenio i da više neće biti prekida vatre zbog pregovora. Međutiim, pomalo je ispod radara prošla Lavrovljeva izjava o pravim ciljevima invazije na Ukrajinu.

Situaciju u Ukrajini iz časa u čas možete pratiti na našem blogu putem ovog LINKA!

Ruski je ministar spoljnih poslova kazao kako napad na Ukrajinu ima za cilj da prekine put ka "potpunoj dominaciji SAD-a i drugih zapadnih država".

- Naša specijalna vojna operacija osmišljena je da stane na kraj bezobzirnom širenju i nepromišljenom putu prema potpunoj dominaciji Sjedinjenih Država i ostatka zapadnih zemalja koje su pod njima u međunarodnoj areni - rekao je.

Lavrov je utvrdio da se "takva dominacija gradi uz gruba kršenja međunarodnog prava".

1 / 6 Foto: Profimedia

- Na Kosovu je bez referenduma moguće priznati nezavisnost, ali na Krimu, kao rezultat referenduma, koji su posmatrale stotine objektivnih predstavnika stranih zemalja, javnosti stranih zemalja, to je nemoguće. U Iraku, deset hiljada kilometara od Sjedinjenih Država, zamislili su pretnju njihovoj američkoj sigurnosti, bombardovali su je, nisu našli nikakvu pretnju, a nisu se čak ni izvinili - rekao je Lavrov.

- A kad su neonacisti i ultraradikali na našim granicama, stvaraju se desetine bioloških laboratorija po uzoru na Pentagon, sprovode nekakvi eksperimenti koji su prvenstveno usmereni na stvaranje biološkog oružja - pronađeni su dokumenti koji ne ostavljaju nikakvu sumnju u to - onda je ova pretnja na našim granicama, a ne preko okeana - nastavio je.

Izveštaje o ruskim ratnim zločinima nad civilima u Buči i Krematorsku ponovno je nazvao montiranima i provokacijom. Izjavio je i da deo ljudi u rascepkanom Donbasu "godinama živi pod neonacistima".

1 / 8 Foto: Profimedia

Rusija je 24. februara pokrenula invaziju na Ukrajinu i borbe i dalje traju. Prema procenama Rojtersa, poginulo je najmanje 24.000 ljudi, a oko 11 miliona je izbeglica.

(Espreso/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.