U UKRAJINI GORI, JAVIO SE SERGEJ LAVROV: Izneo je nove tvrdnje O SVEMU ŠTO SE DEŠAVA!
Sergej Lavrov, Foto: Profimedia

lavrov

U UKRAJINI GORI, JAVIO SE SERGEJ LAVROV: Izneo je nove tvrdnje O SVEMU ŠTO SE DEŠAVA!

On je najavio i pojavu novih masovnih grobnica i upotrebu hemikalija za koje se tvrdi da su "provokacije" Ukrajine

Objavljeno: 19:14h

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je da ne vidi razlog da se ne nastave pregovori sa Ukrajinom, iako Ukrajina navodno često menja svoj stav.

"Ne vidim razlog zašto ne možemo da nastavimo pregovore, iako se ukrajinska strana svaki put okreće za 180 stepeni, odbacujući ono što je sama predložila pre nekoliko dana, na primer. Ali mi smo strpljivi i uporni ljudi", rekao je.

Lavrov je rekao da Rusija ne namerava da pauzira neprijateljstva tokom pregovora sa Ukrajinom.

"Predsednik je više puta naglašavao da više volimo pregovore. Ali ako smo tokom prve runde, tokom prve runde pregovora, kada je ukrajinska strana ponudila i dogovorili se da kontaktiramo delegacije, vojnu operaciju, kada smo se uverili da Ukrajinci ne idu da uzvratimo, odlučeno je da nema pauza za naredne runde razgovora, dok se ne postigne konačan dogovor do njegovog potpisivanja", rekao je ministar.

On je najavio i pojavu novih masovnih grobnica i upotrebu hemikalija za koje se tvrdi da su "provokacije" Ukrajine. Kako je rekao, Rusija provokacijama naziva i zverstva ruske vojske u Buči i Kramatorsku.

1 / 9 Foto: Profimedia

"Biće provokacija, na te provokacije treba da odgovorimo, prvo, činjenicama. I drugo, mislim da je naš glavni argument ono što se dešava na zemlji", rekao je Lavrov.

Takođe je rekao da Rusija neće biti potčinjena zapadnim zemljama.

Osim toga, Lavrov je obećao da će Moskva preduzeti sve neophodne zakonske mere da zaštiti sunarodnike u inostranstvu od "rusofobije".

Bonus video:

21:13

POPODNEVNI DNEVNIK 11.04.2022

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.