RUSIJA JAČA ZAPADNU GRANICU! Ministar odbrane podneo raport Putinu
Sergej Šojgu, Foto: Printscreen/Twitter

RATNO STANJE

RUSIJA JAČA ZAPADNU GRANICU! Ministar odbrane podneo raport Putinu

Predsednik Rusije je istakao i da treba pomoći dobrovoljcima koji žele da pomognu Rusiji u Ukrajini da stignu do mesta sukoba

Objavljeno: 10:31h

Ministar odbrane Sergej Šojgu podneo je raport predsedniku Rusije Vladimiru Putinu da se ojačavaju zapadne granice Ruske Federacije.

Kako se navodi, na granici se raspoređuju i oklopna vozila.

Šojgu je izvestio Putina da je već završeno ojačavanje zapadnih granica.

Podsetimo, Putin se jutros sastao sa članovima Saveta za nacionalnu bezbednost.

1 / 8 Foto: Profimedia

On je podržao ideju Šojgua da zaplenjeno oružje i opremu pošalje u Donjecku i Lugansku Narodnu republiku. Šojgu je predložio da se prebace i tenkovi. Putin se složio da zaplenjeno oružje proizvedeno na Zapadu bude prebačeno u Donbas.

Predsednik Rusije je istakao i da treba pomoći dobrovoljcima koji žele da pomognu Rusiji u Ukrajini da stignu do mesta sukoba.

- Ako vidite ljude koji žele, na dobrovoljnoj bazi, ne za novac, da dođu i pomognu ljudima koji žive u Donbasu treba da sarađujete sa njima i da im pomognete da pređu u zonu ratovanja - rekao je Putin na sednici Saveta bezbednosti.

Šojgu je istakao da postoji veliki broj ljudi koji žele da pomognu DNR i LNR u specijalnoj operaciji - preko 16.000 njih, od ​​kojih mnogi dolaze sa Bliskog istoka.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.