"UKRAJINA KORISTI CIVILE KAO ŽIVI ŠTIT": Oglasio se ministar odbrane Rusije
Sergej Šojgu, Foto: Profimedia

OGLASIO SE

"UKRAJINA KORISTI CIVILE KAO ŽIVI ŠTIT": Oglasio se ministar odbrane Rusije

On je na brifingu u utorak ujutru rekao da ruska vojska nastavlja sa operacijama u Ukrajini dok ne postignu svoje ciljeve

Objavljeno:

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu okrivio je Ukrajinu da koristi civile kao živi štit.

- Višecevni raketni sistemi, topovi, minobacači velikog kalibra postavljaju se u dvorištima stambenih zgrada, u blizini škola i vrtića - rekao je ministar.

Načelnik vojnog resora zahvalio je ruskim vojnicima i oficirima na iskazanoj hrabrosti i herojstvu.

On je na brifingu u utorak ujutru rekao da ruska vojska nastavlja sa operacijama u Ukrajini dok ne postignu svoje ciljeve.

- Glavni cilj ruske vojne operacije u Ukrajini je odbrana zemlje protiv vojne pretnje koju je stvorio Zapad, a ruske snage će nastaviti misiju dok ne ostvare svoje ciljeve - rekao je Šojgu, prenosi Sputnik.

1 / 4 Foto: Profimedia

Šojgu je rekao da ruska vojska nije nameravala da "okupira" ukrajinsku teritoriju i naglasio da trupe čine sve što je moguće da sačuvaju živote civila, uključujući ograničavanje udara samo na vojne objekte pomoću preciznog oružja.

- Nama je glavna stvar da zaštitimo Rusku Federaciju od vojne pretnje koju predstavljaju zapadne zemlje, koje pokušavaju da iskoriste ukrajinski narod u sopstvenoj borbi protiv naše zemlje - dodao je Šojgu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.