DEVOJČICA POGINULA KAD JE GOL PAO NA NJU: Stativa je udarila u slepoočnicu!
Ilustracija, Gol, Foto: Profimedia

tragično

DEVOJČICA POGINULA KAD JE GOL PAO NA NJU: Stativa je udarila u slepoočnicu!

Devojčica ima još šestero braće i sestara, a porodica joj je deo katoličke misije u Kumanovu

Objavljeno:

Trinaestogodišnja devojčica iz Zagreba poginula je igrajući se na igralištu pred očima svoje braće u Kumanovu, u Severnoj Makedoniji.

- Bila je veselo dete. Vešala se po golu iza sportske dvorane Sokolana, koji nije bio učvršćen, i u jednom trenutku je pala jer je gol bio nestabilan. Pao je na nju i stativa ju je udarila u slepoočnicu. Hitna pomoć je došla veoma brzo. Prevezli su je u bolnicu, ali je ona tada izdahnula - izjavio je skopski sveštenik Davor Topić, koji je sve vreme uz porodicu preminule devojčice.

Devojčica ima još šestero braće i sestara, a porodica joj je deo katoličke misije u Kumanovu.

- U tim trenucima na igralištu su sa njom bila druga deca i njena dva brata, blizanci. I tata je bio u neposrednoj blizini. Braća su zvala Hitnu pomoć, ali, nažalost, nije joj bilo spasa. Radi se o porodici u poslanju, dakle, oni su poput misionara koji žive sa sveštenikom u manjim mestima i žive svoju veru - kaže don Davor.

"Missio ad gentes" nazivaju porodice koje su ostavile svoja trajna prebivališta i radna mesta i koji su otišli u poslanje da podižu Hristovu crkvu. Upravo je u takvoj misiji i ova porodica iz Zagreba, piše 24sata.

Bonus video

(Espreso.co.rs/ Avaz.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.