STRAŠAN VIRUS SE POJAVIO NA KORAK OD SRBIJE! Zaraženi hitno prebačen u bolnicu, u kritičnom je stanju!
Virus Zapadnog Nila, Foto: EPA/JALIL REZAYEE

nigde nije bezbedno

STRAŠAN VIRUS SE POJAVIO NA KORAK OD SRBIJE! Zaraženi hitno prebačen u bolnicu, u kritičnom je stanju!

To je prvi slučaj groznice Zapadnog Nila u Severnoj Makedoniji, a laboratorijski je potvrđen u Centru za javno zdravlje "Skoplje"

Objavljeno: 22:21h

Pacijent zaražen virusom groznice Zapadnog Nila, koji je hospitalizovan na Klinici za infektivne bolesti u Skoplju u ozbiljnom je stanju sa manifestacijama na centralnom nervnom sistemu, izjavila je direktorka Klinike Milena Stevanović.

To je prvi slučaj groznice Zapadnog Nila u Severnoj Makedoniji, a laboratorijski je potvrđen u Centru za javno zdravlje "Skoplje".

Stevanović je precizirala da je 66-godišnji muškarac iz Skoplja prvo bio hospitalizovan u Gradskoj opštoj bolnici "8. septembar" gde mu je postavljena dijagnoza bolesti koju prenosi komarci.

Ona je dodala da je on zbog pogoršanja zdravstvenog stanja pre sedam dana prebačen na Infektivnu kliniku na ođeljenje intenzivne nege gde je smešten sa dijagnostikovanom upalom mozga i diše uz pomoć aparata.

Pacijent nije bio van zemlje i najverovatnije se zarazio prošlog meseca kada je boravio na planini pored jezera, a prve simptome je osetio krajem jula.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/SrbijaDanas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.