OVO JE TESTAMENT NAŠE PEVAČICE: Kome je i šta kraljica romske muzike ostavila?
Foto: Fonetap

esma darežljivo

OVO JE TESTAMENT NAŠE PEVAČICE: Kome je i šta kraljica romske muzike ostavila?

Otvoren je testament i saznali smo kome je kraljica romske muzike, Esma Redžepova Teodosievska, ostavila svoju imovinu
Objavljeno:

Kao da je predosetila da joj se bliži kraj, Esma je sredinom juna prošle godine počela da piše testament. Još tada je rekla da će svu svoju imovinu, odnosno njenu kuću u kojoj je smešten Muzej i Dom humanosti i umetnosti “Stevo i Esma Teodostievski“ u Skoplju, testamentom ostaviti državi Makedoniji. Muzej, koji je bio i dom Esme, ima 750 kvadratnih metara i dvorište oko 1.300 kvadrata.

VELIKA TUGA U PORODICI KOJIĆ! Severina imala spontani pobačaj!

- Za izgradnju Muzeja do sada sam potrošila oko milion evra. Radim od osme godine i sve što imam, pa i Muzej, napravljeni su mojim trudom. Muzej će svedočiti o meni i Stevi, o našim domaćim i svetskim uspesima, nagradama i priznanjima - govorila je tada Esma.

foto: Mića Jović

U njenom domu – Muzeju, izloženi su predmeti koje je slavna dvojka dobijala tokom njihove duge i bogate karijere. Tu se na jednom mestu nalazi preko hiljadu nagrada, pohvalnica, medalja, nošnje, haljine, muzički instrumenti, fotografije sa nastupa i porodične slike Esme i 48 dece koje je usvojila i odgajila.

- Nakon moje smrti javnost će moći da vidi i brojne nagrade i priznanja koje sam dobila za moj humanitarni rad, a o kojima nisam govorila. Sve ću to pokloniti državi, sigurna da će nastaviti da neguje moj lik i delo. Želim da Muzej Esme i Steve postane kulturni dom gde će se okupljati narod i održavati humanitarne aktivnosti, a u donjem delu Muzeja želim da se otvori narodna kuhinja - rekla je Esma.

(Espreso.co.rs/Kurir)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.