STEFANOVIĆ: 20.000 migranata sprečeno da ilegalno uđe u Srbiju!
Foto: Fonet / Filip Stevanović

gde će sad?

STEFANOVIĆ: 20.000 migranata sprečeno da ilegalno uđe u Srbiju!

Evropa može da pomogne Srbiji kada je reč o migrantima i njihovog vraćanja u zemlju porekla i apsolutno možemo da računamo na njenu podršku
Objavljeno: 17:14h

On je rekao i da su migranti u Srbiji zahvalni srpskoj policiji što se prema njima odnosi pristojno, normalno i ljudski, za razliku od drugih zemalja gde nisu imali takvo iskustvo.

foto: Stefan Jokić

- Naš zadatak je da obezbedimo i sigurnost migranata, ali i našs građana, odnosno da svi građani Srbije ne osete nikakav teret , jer je Srbija odgovorna država koja hoće da pomogne ljudima - naglasio je ministar unutrašnjih poslova i dodao da bez jedinstvenog odgovora i stava Evrope, ali i strategije o solidarnosti teško da može da se dođe do održivog rešenja za migrantsku krizu.

foto: Fonet / filip stevanović

- Srbija će nastaviti i dalje da se ponaša ozbiljno i odgovorno i humano i nećemo dozvoliti da ovi ljudi trpe posledice - naglasio je Stefanović.

U obilasku prihvatnog centra za migrante, zajedno sa Stefanovićem bili su ministar rada Aleksandar Vulin, ministar odrane Zoran Đorđević, šef UNHCR u Srbiji Hans Fridrih Šoder i predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković.

Bonus video:

ESPRESO INTERVJU NEDELJE: Goran Vesić

(Espreso.co.rs / Agencije)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.