HRVATI USVOJILI DEKLARACIJU O UKRAJINI!
Ilustracija, Foto: Profimedia

ODLUČENO

HRVATI USVOJILI DEKLARACIJU O UKRAJINI!

Uzdržana je bila poslanica Katarina Peović iz Radničke fronte

Objavljeno:

Hrvatski sabor većinom od 133 glasa za i jednim uzdržanim usvojio Deklaraciju o Ukrajini. Deklaracijom se najoštrije osuđuje "ničim izazvana agresija Rusije".

Uzdržana je bila poslanica Katarina Peović iz Radničke fronte.

Ukrajinski ambasador u Hrvatskoj Vasilj Kirilič je zahvalio Hrvatskom saboru, vladi i hrvatskom narodu na podršci Ukrajini, koja je, kako je naveo, suočena s ruskom agresijom.

"Pre svega želio bih da zahvalim Hrvatskom saboru, vladi Republike Hrvatske i hrvatskom narodu na snažnoj podršci Ukrajini", kazao je Kirilič novinarima u Hrvatskom saboru nakon usvajanja Deklaracije o Ukrajini.

Kirilič je kazao da je Deklaracija snažna poruka podrške Ukrajincima u ovoj vrlo teškoj situaciji. Napomenuo je da je Hrvatska već prošla kroz ono što sada čeka Ukrajinu i zna što znači braniti svoju zemlju.

"Vi ste odbranili svoju zemlju, odbranićemo je i mi. Ne treba na tudje, ali ne damo svoje", rekao je ukrajinski ambasador. Dodao je da se Ukrajina bori protiv, kako je naveo, "brutalnog imperijalističkog ponašanja Rusije i da je ukrajinska vojska snažna duhom jer brani svoju zemlju", prenela je Hina.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.