"NA PUTU JE DA POČINI GENOCID": Portparol EU oštro kritikovao PUTINA - ponaša se kao NACISTA!
Vladimir Putin, Foto: EPA-EFE/ MICHAEL KLIMENTYEV / SPUTNIK / K

GENOCID

"NA PUTU JE DA POČINI GENOCID": Portparol EU oštro kritikovao PUTINA - ponaša se kao NACISTA!

Portparol EU je na rednovnoj konferenciji za novinare u Briselu rekao i da niko ne zna Putnov konačni cilj, jer ga on, kako kaže Stano, nikada zvanično nije saopštio

Objavljeno:

Portaprol EU, Peter Stano, ocenio da niko ne može da previdi koji je konačni cilj ruske vojne invazije na Ukrajinu.

On je odbacio objašnjenja predsednika Rusije Vladimira Putina da je u pitanju prevencija genocida i "denacifikacija" Ukrajine.

"To je potpuno besmisleno, jer je on taj koji ga (genocid) čini ili je na putu da ga napravi. On govori o oslobađanu Ukrajine od nacizma, ali on se ponaša kao nacista", ocenio je Stano.

Portparol EU je na rednovnoj konferenciji za novinare u Briselu rekao i da niko ne zna Putnov konačni cilj, jer ga on, kako kaže Stano, nikada zvanično nije saopštio.

1 / 9 Foto: Profimedia

"Ovo je tako neracionalno, neopravdano i neshvatljivo da je teško videti šta je cilj. Vidimo ka čemu se ide. U osnovi on želi da uništi Ukrajinu, da joj oduzme nezavisnot i nanese štetu i patnju ukrajinskom narodu. To je apsolutno nehumano i necivilizovano i ne pripada Evropi 21. veka", objasnio je Stano.

On je zaključio da je EU spremna za svaki scenario, a sankcijama reguje na konkretne akcije Moskve uključujući kršenja međunarodnog prava i teritorijalnog integritea i suvereniteta Ukrajine.

Bonus video:

01:44

Radulović: Ako odbrana Kijeva izdrži još 7 dana RUSIJA ĆE BITI U OGROMNOM PROBLEMU

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.