VESELJE U ZAGREBU: Najbolja drugarica Hilari Klinton je HRVATICA! (FOTO)
Foto: AP

VRAĆA KLINTONOVE U BELU KUĆU!

VESELJE U ZAGREBU: Najbolja drugarica Hilari Klinton je HRVATICA! (FOTO)

Kapricija Penavić Maršal bliska je prijateljica i saradnica Hilari Klinton s kojom je provela kampanju za predsednicu Amerike
Objavljeno: 16:49h

Vodio me u Hercegovinu

Kapricija Penavić Maršal bila je tiha saradnica Hilari Klinton sve dok je tadašnja američka državna sekretarke nije 2012. u Zagrebu predstavila kao najviše pozicioniranu američku Hrvaticu u američkoj administraciji i svoju prijateljicu od čijeg je tate Franka čula mnogo o Hrvatskoj.

- Tata je 1959. otišao u SAD zbog političkih razloga. Tražio je novi, bolji život i da, mislim da ga je našao, ali nikad, nikad nije zaboravio odakle dolazi. Toliko sam ponosna što me vaspitao u tom duhu i što mi je običaje domovine učinio delom života, što me kao dete vodio u Hercegovinu, kazala je Kapricija nakon inauguracije hrvatske predsednice Kolinde Grabar-Kitarović.

Otac ju je zarazio politikom, kaže, no politički pogledi bili su im dijametralno suprotni. U američkim prilikama otac je podržavao republikance, a ona demokrate.

foto: AP

- Bili smo na suprotnim stranama, tata je bio za Ronalda Regana, a ja za Džimija Kartera i konstantno bi vodili rasprave i diskusije, prisetila se Kapricija.

A onda je na scenu početkom 90-ih godina prošlog stoleća stupio mladi političar iz Arkanzasa koji se pripremao za trku s Džordžom Bušom. Bil Klinton. Osvojio je Kapriciju. A tatu?

- Pokazala sam mu video s Klintonovim govorom. Pažljivo ga je pogledao i zaćutao. Onda je prozborio: "Oho, pravi je. On je taj. Pobediće Džordža Buša. Moramo biti jako oprezni", smeje se.

Očeva reakcija samo ju je uverila da je plan koji joj se vrzmao u glavi ispravan.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.