Srbin se udavio spasavajući Hrvata! (FOTO)
Foto: Profimedia

dao je život...

Srbin se udavio spasavajući Hrvata! (FOTO)

Beograđanin Dragan Cvetković (54) nastradao je na ušću Dunava u Crno more pokušavajući da spase Zagrepčanina Miroslava Pleška (78). Obojica su se, na žalost, udavila u virovima, ali ovo je jedna od onih tužnih priča koje ipak vraćaju veru u život i ljude
Objavljeno:

Čim je izašao iz vode pozvao je vodiča Lidiju koja je znala rumunski i pozvala spasioce.

- Spasilački čamac je stigao i mi smo im pokazali da se vidi jedna glava među talasima na oko 600 metara dalje u moru. Kada se čamac vratio, videli smo da je spasena Mirjana. Kasnije se u potragu uključilo još čamaca i helikopteri. Ali tela njih dvojice nisu nađena - kaže Radojević.

Dragan Cvetković bio je Beograđanin, intelektualac, kosmopolita, svetski putnik i vazda radoznali dečak, ovako za “Blic” nastradalog opisuje njegov kum Aleksandar Đukić.

- Čovek iznad svake dnevne i jeftine politike, koji je ponet isključivo humanošću i bespoštednom požrtvovanošću, krenuo je u akciju kako bi spasao nepoznatog čoveka i pomogao nepoznatoj ženi - kaže Đukić.

Zagrepčanin Pleško bio je čuveni planinar i instruktor gorske službe spasavanja u Hrvatskoj. Kao znak pažnje u Beograd je stiglo pismo iz Zagreba od očevidaca i prijatelja nastradalog Pleška.

(Espreso.co.rs / Blic)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.