Za ove Hrvate svi znate, ali ne i da su - Srbi! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Profimedia/Aleksandar Jovanović Cile/Damir Dervišagić

ISTORIJA PRATI SVE

Za ove Hrvate svi znate, ali ne i da su - Srbi! (FOTO) (VIDEO)

Rivalitet između nas i "susjeda" oduvek je postojao, a utvrđivanje ko je kojeg porekla uvek je dizalo prašinu na obe strane
Objavljeno:

Prema tvrdnjama Božidara Kljajevića, poznatog beogradskog etnologa, istoričara, geografa i književnika koji je izučavao genealogiju srpskog rodoslovlja, otkrio je da su neki od najpoznatijih Hrvata zapravo srpskog porekla.

U poslednje vreme se najviše pričalo o poreklu bivšeg premijera Hrvatske Zorana Milanovića, koji je tada oštro branio svoje "hrvatsko" poreklo, dok su protivnici tvrdili da mu samo ime govori "odakle su njegovi".

foto: Profimedia

Rame uz rame sa njim je i doskorašnji lider HDZ, Tomislav Karamarko koji prema tvrdnjama Kljajevića ima srpsko prezime i korene.

foto: Beta

Pored njih, pominje se da bi i istaknuti nacionalista Ante Đapić, zapravo, nije Hrvat. Đapići su od pravoslavaca iz okoline Nikšića, koji su slavili Svetog Aćima i Anu, a i danas ih tamo ima.

Hrvatska estrada je prepuna onih sa srpskim poreklom, ali oni o tome ne rado govore. Neki od njih su čak ideološki ekstremni nacionalisti ili ustaše, iako u njihovom rodoslovu ima srpske krvi. Možda bi bilo zanimljivo saznati šta oni misle o tome i da li bi ga porekli.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.