Za ove Hrvate svi znate, ali ne i da su - Srbi! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Profimedia/Aleksandar Jovanović Cile/Damir Dervišagić

ISTORIJA PRATI SVE

Za ove Hrvate svi znate, ali ne i da su - Srbi! (FOTO) (VIDEO)

Rivalitet između nas i "susjeda" oduvek je postojao, a utvrđivanje ko je kojeg porekla uvek je dizalo prašinu na obe strane
Objavljeno:

"Čekaj, šta si ti?" Koliko ste samo puta čuli ovakvo pitanje na Balkanu?

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Istorijsko poreklo naroda na ovim prostorima uvek je izazivalo veliku pažnju, a neretko se zbog različite nacije ili religije potezalo i oružje.

Veliki broj naučnih radova napisan je na ovu temu, a nije mali broj istoričara, etnografa i antropologa, koji tvrde da sva tri naroda vode isto poreklo i da se zapravo može govoriti o jednom narodu. Istorijski gledano, uvek su postojala prepucavanja između dva bratska naroda, a kada je bilo potrebe i jedni i drugi su svojatali neke ljude.

foto: Profimedia

Najpoznatiji primer je Nikola Tesla, za kog Hrvati tvrdoglavo tvrde da je njihov, ali Srbija se svaki put potrudi da pruži dokaze da je on Srbin. Razlog za sve ovo je kristalno jasan jer ko ne bi voleo da jedan od najvećih umova bude baš njihove krvi.

Isticanje porekla je, ipak, veoma važno za većinu ljudi, pa se tako svi rado hvale da su Srbi ili Hrvati. Doduše, neki su spremni i da sakriju svoje poreklo da ne bi ugrozili popularnost koje uživaju u društvu.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.