KAD SE ONA POJAVI U DNEVNIKU, GLEDAOCI NE TREPĆU: Ovo je mlada novinarka koja je OČARALA REGION
Ukrala pažnju, Foto: Facebook

NOVO LICE

KAD SE ONA POJAVI U DNEVNIKU, GLEDAOCI NE TREPĆU: Ovo je mlada novinarka koja je OČARALA REGION

Nikolina je po struci magistar medijske kulture, a na HRT je primljena na javnom konkursu prošle godine u maju

Objavljeno:

Gledaoci HRT-ovog Dnevnika pređašnjih meseci mogli su zapaziti nekoliko novih lica u informativnom programu. Među novinarkama koje se svakodnevno javljaju s terena je i Nikolina Ćosić, 26-godišnja Osječanka, koju smo u ponedeljak mogli videti i u novom Dnevniku, kako je na virtualnoj stvarnosti pokazivala brojke obolelih od koronavirusa.

Nikolina je po struci magistar medijske kulture, a na HRT je primljena na javnom konkursu prošle godine u maju. Pre toga je bila dobro poznato lice Slavonske televizije. Kako je kazala u jednom intervjuu, oduvek je znala da je zanimaju mediji, a prvi susret s medijima imala je na HRT Radio Osijeku u studentskoj emisiji “Brtva glave”. Karijeru je nastavila na osječkom Gradskom radiju, a prve korake s televizijom imala je na Z1 u Zagrebu, no zbog fakultetskih obaveza morala se vratiti u Osijek.

foto: Facebook

Nakon toga javila se na audiciju na Slavonskoj televiziji, gde je prvo vodila vremensku prognozu, a zatim i jutarnji program uživo.

– Lani sam prošla audiciju na HRT-u i odmah sam se preselila u Zagreb. Kad se pruži prilika za rad na javnoj televiziji osobi koja je nekoliko godina u medijima i koja je još mlada, nema tu razmišljanja. Odmah sam se odlučila na dolazak u Zagreb. Nije mi bilo baš jednostavno prilagoditi na novu sredinu, jer je u Zagrebu sve ubrzanije i nema baš slobodnog vremena. S druge strane, zbog toga sam i došla pa mi nije bilo baš toliko strašno – kaže nam Nikolina, koja se s još nekoliko novih koleginica odlično snašla u informativnom programu.

foto: Facebook

– HRT i ide k tome da osveži program, ne samo s novim studijom nego i novim licima. Svemu tome prethodila je i dobra priprema, od klasičnih novinarskih zadataka, pa do javljanja s terena. Mislim da smo dobro naučili posao, a najbolji je način da vas bace u vatru – kaže Nikolina kojoj se u etru baš i ne može primetiti slavonski naglasak.

– Dosta mi je ljudi to reklo, premda naravno pričam drukčije kad sam opuštena. Na naglasku sam radila još i na Radio Osijeku, zahvaljujući HRT-ovoj Službi za jezik i govor. Radimo redovno s fonetičarima, i to se oseti – rekla nam je simpatična Osječanka koja je imala čast da prva radi na novom HRT-ovu sistemu virtualne stvarnosti.

– Sve mi je to delovalo nestvarno. Kada su mi rekli što ću raditi, prihvatila sam to kao bilo koji radni zadatak jer bih u suprotnom imala puno veću tremu i bila nervoznija. Meni je ta virtualna stvarnost bila na nivou, malo jest nezgodno kad pričaš o nečem što je gledateljima ispred tebe, a ti to vidiš na ekranu koji je na kraju studija. Mislim da je sve dobro ispalo, a s vremenom ćemo se uvježbavati da ispadne još bolje – dodaje Nikolina. Mladu su novinarku u Osijeku redovito prepoznavali na ulici, a kaže kako su je počeli drukčije gledati i susjedi na ulici u Zagrebu. Najčešće su to starije susede koje joj se, primetila je, sada drukčije osmehnu i pozdrave je. Najveća podrška joj je dečko Kristijan, koji se bavi fudbalom.

foto: Facebook

– On mi je uvek bio podrška i nije imao problema ni s mojim odlaskom u Zagreb, to sve dobro funkcioniše – otkrila nam je novinarka koja se u slobodno vreme bavila plesom. Punih je deset godina plesala u Plesnom klubu Midal, a pre odlaska u Zagreb bila je i trener mladih cheerleadersica. Sada slobodno vreme koristi za kafe s kolegama i koleginicama i šetnje uz nasip.

– Kada sam dolazila u Zagreb, rad u informativnom programu bio mi je nešto novo jer sam u Osijeku radila u mozaičnom programu. Sad mi se to i sviđa i u tom sam se pronašla. Ne volim razmišljati predaleko i mislim da je najbolji način ići polako, prihvatiti svaki izazov koji ti se pruži i to ti se na kraju vrati – kaže Slavonka.

– Iako sam rođena Slavonka, preko tate imam i dalmatinske krvi. Ubiće me moji Slavonci, no između kulena i škampi prije bih izabrala škampe – sa smeškom će Nikolina.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Vecernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.