ODRAZ U OGLEDALU: Nije lako sa muškarcima! Budite Džentlmeni, a ne Muškarci sa velikim-malim M!
Aleksandra Anđelković, Foto: Ilustracija: Aleksandra Čolić

ODRAZ U OGLEDALU

ODRAZ U OGLEDALU: Nije lako sa muškarcima! Budite Džentlmeni, a ne Muškarci sa velikim-malim M!

Od ovih poštenih mi normalne ne možemo da dođemo na red

Objavljeno: 21:13h

Nije lako sa muškarcima! Budite Džentlmeni, a ne Muškarci sa velikim-malim M!

Današnja tema našeg susreta u ogledalu, bavim se muško-ženskim odnosima.

Ovog puta sam odabrala da pišem o ženama koje su veoma samostalne, zašto ih se muškarci plaše?

Zašto više vole one koje su nemoćne, trepću i koje vole da, oni lupe šakom o sto da bi se osećali muškarcima sa velikim M.

Iz perpsektive devojaka od trideset godina, ali i mlađih, uvek imaju iste poteškoće, a to je da se muškarci pored njih osećaju inferiorno, iliti manje vrednim.

Nažalost, od ovih poštenih mi normalne ne možemo da dođemo na red. Kako bi se reklo - ne znamo više ni same kako da se postavimo. Čini se da su i muškarci izgubili kompas. 'Čas hoće onu koja zna šta hoće, čas hoće onu koja ćuti, a nosi miniće i dekolte. Vole i one koje se smeju njihovim glupim forama, ali važno je da su VELIKI u njihovim očima.

foto: Profimedia

A gde je tu veza između stvarnog i onog kako Perica zamišlja svoj svet. Ne znam, mnogo njih mi je reklo da su same iz razloga što ne mogu da budu u senci i što ne mogu da čekaju kod kuće, dok on glumi macana gradskog i šara sve što može.

Da li je zaista kompleks muškarca koji mora da ima skup auto, nosi dobar sat i zarađuje milione učinilo svoje, da se jedino pored starleta osećaju dobro. Rado bi oni prošetali prosečnu devojku pored sebe samo ako je ona dobra majka, pelene menja, kuva mu ručak i pravi surutku da on zdravo živi.

A ona da vene pored njega, sa strahom da ne sme da se sredi kako ne bi slučajno neko nju on pogledao, a ovaj muškarac sa velikim M mu razbio nos.

Postalo je smešno i žaslosno, to što su se zaboravile vrednosti.

Zaboravili su muškarci da žene tretiraju kao dame, a žene muškarce kao džentlemene sa manirima.

Nije muškarac onaj koji ti kupi cveće samo kada za*ere nešto ili kada je neki važan datum, kupi skupi poklon.

Džentlmen treba biti svaki dan, posvećuješ joj pažnju svakoga dana, brineš o njenim potrebama, kao što i ona brine o tvojim. Nije briga muškarca o ženi, tako što joj platiš manikir, već tako što je saslušaš. Muškarac i džentlmen si onda kada je bodriš, guraš napred, voliš i ne skrivaš. Kada te raduje njen uspeh na poslu kao da je tvoj.

foto: Profimedia

Sigurna sam da i nju raduje tvoj uspeh i da ponosno se hvali drugaricama, tog svog muškarca, ali ona ume to. Naučite muškarci i vi da žena se oseća voljeno onda kada je slušate, podržavate i volite baš talvu kakva jeste. Ne mora uvek biti doterana, raspoložena, nasmejana i ona ima loše dane, kao i vi.

Stoga, ne plašite se jakih žena i one su veoma krhke, samo se drugačije nose sa problemima. Umeju da pokažu stav, ali to ne znači da će vas poniziti ili učiniti manje vrednim. Naprotiv, ona jaka traži podjednako jakog da se prate i dopunjuju.

Ništa to nije teško, dragi muškarci, samo ne dozvolite da vas vaša dama dugo čeka, već budite njen džentlmen, princ, osvajajte je svakoga dana, a ona će biti samo vaša za ceo život.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Aleksandra Anđelković)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.