Nisam vam brat, ja sam kurvin sin! Deda vam je bio ustaška pi*ka, kao što ste i vi! (FOTO)
Foto: Beta / Mario Strmotic

dva sveta

Nisam vam brat, ja sam kurvin sin! Deda vam je bio ustaška pi*ka, kao što ste i vi! (FOTO)

Hrvatski kolumnista Ivo Anić, povodom obeležavanja godišnjice operacije "Oluja", napisao je za portal Index, svoj kritički osvrt na taj događaj, koji ovde prenosimo
Objavljeno: 19:20h

Izdajnik? Nazovite me kako hoćete

Danas je praznik i danas je u modi kačiti nešto hrvatsko na košulje, pa kačite, ja ne kačim, meni ta vaša Hrvatska odavno ide na kurac, nisam njen deo, više onako kurvin sin, tako se nekako osjećam.

Izdajnik? Nazovite me kako hoćete, odavno mene boli kurac za vas i što vi mislite. Dobijate, čujem i državne podsticaje za svoje apartmane, država vam da i do 60.000 kuna da napravite i bazene, da vam apartmani imaju što više zvezdica, državu boli kurac za pravosuđe, pravdu i kako ste vi došli do prve nekretnine, krvavim radom kao moja generacija zasigurno niste, no vas boli kurac i za nas što lajemo na mesec, samo vi lajte, nasmijete se samozadovoljno i srknete Dom Perinjon, psi laju, a karavani prolaze. Tako je oduvek bilo, mudruje vaš otac dok vadi zastavu za žurku u Kninu i zove rođake iz Njemačke. Skupiće se celo selo sutra, pa i vi morate iz grada mrzovoljno, a vaši baš sutra na cajki u klubu u centru grada. Jebiga ćaća je lud i ima pušku, kad malo popije voli da pokazuje sina i da puca!

foto: Beta / Mario Strmotic

U mom svetu deca u vrtićima smeju da pojedu hranu u vrednosti od 9, slovima: devet kuna. Na njih dvadeset i petoro kupe dnevno dve jabuke, dve banane i otprilike četiri narandže. U vašem svetu vaš gradonačelnik gradi crkve i fontane. Najavljuje novih 300 fontana. U mom svetu, moji profesori koji su nas izveli u život i učili da poštujemo ljude bilo koje vere ili nacionalnosti danas kopaju po đubretu i traže flaše, sklanjaju pogled od svojih učenika, a mi sklanjamo pogled od njih. Učili su nas pogrešno da pošteno i sa svojim radom ponosno možemo da živimo, u ovoj zemlji se može živeti isključivo ako si lopov, kriminalac ili stranački poslušnik, što je gotovo pa identično.

U vašem svetu plate su relativno dobre i ne kasne, penzije velike i stignu do petnaestog, u vašem svetu nema nesigurnosti, plenidbe i isključene vode, struja i telefona, praznih frižidera i rezervoara, u vašem svetu sit gladnom ne veruje, ustvari boli ga kurac za gladne, ako ih uopšte ima.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.