Nisam vam brat, ja sam kurvin sin! Deda vam je bio ustaška pi*ka, kao što ste i vi! (FOTO)
Foto: Beta / Mario Strmotic

dva sveta

Nisam vam brat, ja sam kurvin sin! Deda vam je bio ustaška pi*ka, kao što ste i vi! (FOTO)

Hrvatski kolumnista Ivo Anić, povodom obeležavanja godišnjice operacije "Oluja", napisao je za portal Index, svoj kritički osvrt na taj događaj, koji ovde prenosimo
Objavljeno: 19:20h

U mom svetu ja sam star i ružan, nadrkan konobar koji u sezoni radi za siću celu noć na crno, da bi deci kupio mleko iz Ukrajine i sebi Redbul da mi da krila tako da mogu ponedeljkom u firmu u kojoj ću, ako bude sreće, primiti deo plate u okviru meseca, ako se naplatimo, ako nam ne isključe struju. Hrvatsko tržište je otprilike tako, kao Divlji zapad: Ko koga zajebe!

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

U mom svetu ljudi oko mene su moje dobi, natečenih vena i tupa izraza lica, oni čiste povrće i peru posuđe dvadesetk sati dnevno, njih odvozi hitna svakog drugog dana jer padaju kao kruške od umora i dehidracije. Njihova deca, kao uostalom i moja u mom svetu, "žickaju" ih za kavu jer nemaju posla u struci za koju su smo ih krvavo školovali. I oni i mi sanjaju da odu, da spase sebe, a možda u budućnosti i nas od užasa mirovine i kopanja po kontejnerima.

foto: Beta / Mario Strmotic

U vašem svetu, vi ste mladi i lepi, nosite Bosova odela i vikendom potrošite moju mesečnu platu na piće i na svoje lutkice, igračkice. Svi ste redom sinovi uglednika sa stranačkim legitimacijam, (HDZ, SDP potpuno svejedno), a kako su vaši očevi došli do tog statusa u društvu vas puno ne zamara, vas čeka siguran državni posao jer ste dio te kaste, njen pomladak. Izdajnik? Nazovite me kako hoćete.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.