HRVATSKI PREMIJER NA UDARU ZBOG SURETA SA ĐOKOVIĆEM U ZADRU: Pročitajte kako se samo pravda, strašno!
Rekao je da je da nije bio nervozan dok je čekao rezultat testiranja na korona virus i da je obavio već treće testiranje, Foto: Vlada Hrvatske promo

hrvatska

HRVATSKI PREMIJER NA UDARU ZBOG SURETA SA ĐOKOVIĆEM U ZADRU: Pročitajte kako se samo pravda, strašno!

Mi smo se pozdravili, zahvalio sam mu što je turnir u Zadru, fotografisali smo se i otišli dalje

Objavljeno:

Premijer Hrvatske Andrej Plenković poručio je danas da datum parlamentarnih izbora ostaje 5. jul i komentarišući dešavanja na teniskom turniru u Zadru i susret sa Novakom Đokovićem, istakao je da pametnim balansiranjem treba raditi dobro za hrvatsku privredu, a pri tome čuvati javnozdravstveni sistem.

Na novinarsko pitanje ostaje li isti dan parlamentarnih izbora, Plenković je potvrdno odgovorio, prenela je Hina.

Hrvatska danas bez obzira na 20 ili 19 slučajeva, je i dalje među tri zemlje EU, koje imaju najmanje aktivnih slučajeva Kovida 19 na milion stanovnika i to je poruka Hrvatske kao sigurne zemlje, rekao je Plenković.

Na pitanje o zarazi na teniskom turniru u Zadru, Plenković je rekao da je namera organizatora bila jako dobra, dovesti top svetske tenisere.

"Ovo što se dogodilo s jednim, dva igrača, par trenera, u ovom trenutku vidimo da je to to, videćemo hoće li biti drugih posledica. Prvi testovi su izgleda dosta dobri, jer niko nije pozitivan osim jednoga dečaka."

Rekao je da je da nije bio nervozan dok je čekao rezultat testiranja na korona virus i da je obavio već treće testiranje. Može se, kaže, testirati svaki dan, ali ne vidi da je to nužno, ali, ako tako epidemiloške preporuke nalažu, to mu nije problem.

Što se tiče susreta s Novakom Đokovićem, Plenković je rekao: "Mi smo se pozdravili, zahvalio sam mu što je turnir u Zadru, fotografisali smo se i otišli dalje. Što se toga tiče, mislim da nema nikakve bojazni."

Na pitanje može li to Zadar koštati turističke sezone, Plenković je rekao da ne može.

"Koštaće ga toliko koliko ga sami budemo medijski spinovali, pa budite malo oko toga i razumni. Postoji deo ljudi koji silno želi da sve bude negativno, a naš je zadatak da učinimo sve da u Hrvatskoj bude pozitivno, ali ne u smislu testiranja na Kovid 19, nego turizma i razvoja", rekao je Plenković.

Na pitanje razmišlja li se o pooštravanju mera na granici sa Srbijom, odgovorio je da smatra će o tome štab voditi računa.

"Ako se pokaže da je baš veliki broj novozaraženih na tosnovu verifikovanog dolaska iz neke od zemalja poput Srbije, normalno da se mogu odmah pooštriti mere na granici", objasnio je on.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.