STARICA (80) ZABORAVLJALA DA PLATI TV PRETPLATU JER IMA ALCHAJMERA: Sud je o njenom slučaju doneo SRAMNU PRESUDU
Ilustracija, Foto: Profimedia

neobzirno

STARICA (80) ZABORAVLJALA DA PLATI TV PRETPLATU JER IMA ALCHAJMERA: Sud je o njenom slučaju doneo SRAMNU PRESUDU

,Varaždinka je u prigovoru na presudu napisala da je u 80. godini i da boluje od Alchajmerove bolesti te da je nesvesna svojih obaveza

Objavljeno:

Opštinski sud u Varaždinu objavio je sadržaj nepravomoćne presude donete prošle nedelje kojom se 80-godišnjoj Varaždinki nalaže da Hrvatskoj radioteleviziji plati 480 kuna na račun neplaćene televizijske pretplate.

Kako je istaknuto u presudi, Varaždinka je u prigovoru na presudu napisala da je u 80. godini i da boluje od Alchajmerove bolesti te da je nesvesna svojih obveza, što je uzrokovalo nekontrolirani broj rešenja koje porodica pokušava da reši, piše Varaždinski.hr.

Dodala je u prigovoru kako predlaže da dug otplati na rate, no da ju se poštedi plaćanja troškova sudskog postupka te da joj se raskine ugovor s HRT-om.

HRT je u svom odgovoru na prigovor istaknuo kako "svako ko ima u vlasništvu ili posjedu radijski i televizijski prijamnik odnosno drugi uređaj za prijam radijskog ili audiovizualnog programa na području Republike Hrvatske koje je pokriveno prenosnim signalom dužan HRT-u plaćati mesečnu pretplatu".

- Činjenice koje tuženica navodi, a tiču se njezinog lošeg zdravstvenog i imovinskog stanja, nisu pravno relevantne za obvezu plaćanja pretplate - odgovorili su s HRT-a.

Sud je na kraju odlučio kako je platni nalog za presudu osnovan.

- Imajući u vidu navedene zakonske odredbe, kao i priloženu dokumentaciju iz koje proizlazi da je pretplatnički odnos tuženice s tužiteljem kroz utuženo razdoblje bio aktivan, jer prijavljeni prijamnik pre utuženog razdoblja nije odjavila, sud je irelevantnim ocenio njene navode odnoseće na zdravstveno i imovinsko stanje - obrazloženje je varaždinskog suda.

Žena osim 480 kuna duga mora platiti i 830 kuna za troškove. Ima pravo žalbe.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Index)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.