STIŽE PROVOKACIJA OD SUSEDA: Hrvatski ministar najavio PODRŠKU Albaniji!
Davor Božinović, Foto: EPA/ Daniel Kopatsch

komšije

STIŽE PROVOKACIJA OD SUSEDA: Hrvatski ministar najavio PODRŠKU Albaniji!

Božinović je u Zadru sa ministrom unutrašnjih poslova Albanije Sanderom Lješajem razgovarao o zaštiti granica od ilegalnih migranata

Objavljeno: 05.10.2019. 19:01h
  • 7

Naši albanski prijatelji znaju vrlo dobro da mogu računati na punu podršku Hrvatske jer je proširenje EU, uz ispunjavanje uslova koji se traže.., u našem interesu", rekao je ministar Davor Božinović

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović najavio je u Zadru podršku Hrvatske Albaniji na "evropskom putu" koji je, kako je rekao, i u hrvatskom interesu. Hrvatska podrška, kako je preneto, posebno će doći do izražaja od početka sledeće godine, kada Zagreb preuzme predsedavanje Savetom EU.

"Albanija je u fazi kada očekuje otvaranje pregovora s Evropskom unijom. Naši albanski prijatelji znaju vrlo dobro da u tome mogu računati na punu podršku Republike Hrvatske jer je proširenje EU, uz ispunjavanje uslova koji se traže.., u našem interesu", rekao je ministar Božinović posle Međunarodnog skupa o albanologiji, javila je agencija Hina.

Božinović je u Zadru s ministrom unutrašnjih poslova Albanije Sanderom Lješajem razgovarao o zaštiti granica od ilegalnih migranata i izrazio zadovoljstvo što je Albanija potpisala sporazum s graničnom službom EU, Fronteksom, i time što je 11 hrvatskih policijskih službenika angažovano na zaštiti granica Albanije od ilegalnih migranata.


Bonus video:


(Espreso.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media