CITIRAO PAJU VUJISIĆA, PA UVREDIO VULINA I 11 SRPSKIH VOJNIKA: Plenković nema NAMERU da POPUSTI
Ne dopuštamo provokacije, Foto: Reuter

samo gazi

CITIRAO PAJU VUJISIĆA, PA UVREDIO VULINA I 11 SRPSKIH VOJNIKA: Plenković nema NAMERU da POPUSTI

Ako neko ne radi po propisima, onda ne može da uđe

Objavljeno:

Premijer Hrvatske Andrej Plenković danas je ponovo odbacio tvrdnje Srbije da je dolazak srpske vojne delegacije u Jasenovac bio najavljen i ocenio da je reč o neobjašnjivom i nepotrebnom potezu.

"U subotu smo bili sučeni s događajem kakvog se ne sećam...da nam susedna zemlja želi iscenirati provokaciju na događaj koji to ne bi smeo da bude. U Jasenovac je trebalo doći, izraziti pijetet i respekt prema žrtvama na način kako to rade ozbiljne zemlje u kojima postoji kulturna praksa komunikacije", rekao je premijer na sednici Vlade.

On je dodao da je uobičajena praksa da se nazove telefonom, pošalje diplomatska nota ili da dođe vojni izaslanik.

"Ako neko ne radi po propisima, onda ne može da uđe. I zato smo rekli da Vulinovih 11 ne može ući u Hrvatsku ako nisu bili najavljeni po propisima… Ne dopuštamo provokacije", rekao je Plenković.

Premijer je pritom citirao i glumca Pavla Vujisić iz filma "Ko to tamo peva" kada je rekao da su propisi propisi.

On je najavio da bi Hrvatska ponovo isto napravila kada bi se dogodila slična situacija i to prema bilo kojoj zemlji koja bi napravila takav, kako je rekao, neobjašnjiv i nepotreban potez.

BONUS VIDEO:

SHVATIĆETE ŠTA SU PRAVI LJUDI! SLUŽE OSMEH NA LICU I NAJBOLJU KAFU: U jednom veličanstvenom beogradskom kafiću rade osobe sa smetnjama u razvoju, DRUŽENJE SA NJIMA JE NEPROCENJIVO

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.