NOVI ISPAD KOLINDE GRABAR KITAROVIĆ: Pominjala SRPSKI TENK i VUKOVAR dok je udarala RUKOM O STO! (VIDEO)
Kolinda Grabar Kitarović, Foto: Printscreen/HRT

šta joj bi?

NOVI ISPAD KOLINDE GRABAR KITAROVIĆ: Pominjala SRPSKI TENK i VUKOVAR dok je udarala RUKOM O STO! (VIDEO)

Grabar Kitarović je u toku intervjua spominjala i "velikosrpsku agresiju", a onda se osvrnula i na to da je predsednik Vučić od nje tražio da takav izraz više ne koristi, što kako je sama istakla, ona neće poslušati

Objavljeno:

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović u svom intervjuu na hrvatskom Javnom servisu, govorila je, između ostalog, o tome zašto se do sada nije oglašavala po pitanju napada huligana na Srbe kod Knina, a u toku intervjua je uradila prilično neobičan gest za jednog predsednika.

Kao razlog svoje ćutnje navela to da je bila na mnogo događaja u poslednjih nekoliko dana i da, kako je rekla, ona nije dnevno politički komentator.

- Moj posao, moja uloga nije da hranim nečije ideološke ili političke, pa rekla bih čak i poslovne ambicije. A ponajmanje je moja uloga produbljivanje podele u hrvatskom društvu - rekla je ona.

Grabar Kitarović je u toku intervjua spominjala i "velikosrpsku agresiju", a onda se osvrnula i na to da je predsednik Vučić od nje tražio da takav izraz više ne koristi, što kako je sama istakla, ona neće poslušati.

Kolinda Grabar Kitarović udara pesnicom o sto
Kolinda Grabar Kitarović udara pesnicom o stofoto: Printscreen/HRT

- Ne da je tražio od mene da ne spominjem velikosrpsku agresiju, već je to i molio. Kao što vidite molba mu nije uslišena. velikosrpska agresija jeste zabeležena, nažalost, krvavim slovima u hrvatskoj istoriji. Ona je samo još jedan totalitarni režim i treba biti i tretiran kao takav. Ona je propala, ona je poražena - rekla je Grabar Kitarović.

A, ono što je posle toga usledilo je zaista nesvakidašnje ponašanje visokog zvaničnika jedne zemlje Grabar Kitarović je, udarajući pesnicom o sto koji se u tom trenutku nalazio ispred nje rekla da "Svima koji i danas prete Hrvatskoj vrlo jasno želi da poruči da nikada više ni jedan srpski tenk neće ući u Vukovar, i da se niko time ne zavarava".

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.