KO JE DEJAN KOVAČ NAJOZBILJNIJI KANDIDAT ZA PREDSEDNIKA HRVATSKE? Adut mu je EKONOMIJA, diplomirao je na PRINSTONU
Dejan Kovač, Foto: PRINTSCREEN/YOUTUBE

ima podršku

KO JE DEJAN KOVAČ NAJOZBILJNIJI KANDIDAT ZA PREDSEDNIKA HRVATSKE? Adut mu je EKONOMIJA, diplomirao je na PRINSTONU

Kovač, koji je član Američkog ekonomskog društva i Kraljevskog ekonomskog društva

Objavljeno: 19:22h

Ekonomista s američkog Univerziteta Prinseton Dejan Kovač, u nedelju je istaknuo svoju kandidaturu za hrvatskog predsednika, najavljujući javne nabavke, dogovore i subvencije kao ključne tačke svoje kampanje, u čemu ga je podržao HSLS.

Kovač, koji je član Američkog ekonomskog društva i Kraljevskog ekonomskog društva, te prvi Hrvat zaposlen na Woodrow Wilson školi javnih i međunarodnih odnosa svoju kandidaturu objavio je, kaže ne slučajno na dan kada je započela oslobodilačka vojno-redarstvena operacija Oluja.

"Vreme je da hrvatski političari koji su stvorili probleme prestanu prodavati bolju prošlost, vreme je da se okrenemo budućnosti. Oni koji su probleme stvorili sigurno ih neće rešiti, njih zanima samo održavanje 'statusa quo' i njihovih pozicija", poručio je Kovač.

Za datum objave svoje kandidature rekao je da nije slučajno odabran jer nam je Oluja pokazatelj da je za promene potrebna hrabrost.

Smatra da se 24 godine nakon Oluje rodoljublje treba pokazivati radom i sposobnošću, a ne rukom na srcu.

Kovač drži da je on kandidat produktivne Hrvatske, nažalost, ćutljive i tihe, koja radi, stvara i pošteno se bori dok im oni s vezama svakodnevno gaze dostojanstvo.

„Došlo je vreme da se glas te produktivne Hrvatske jasno i glasno čuje“, poručio je Kovač.

U predsedničku trku se uključio jer veruje kako je vreme da građani preuzmu odgovornost i aktivniju ulogu u društvu.

Javne nabave, predstečajne nagodbe i subvencije biće ključne tačke njegove kampanje.

Predstečajne nagodbe, kako ističe, pokazale su svu neuređenost našeg preduzetničkog, ali i pravosudnog sastava, a kada je reč o subvencijama, Hrvatska je jedina država koja ne želi javno pokazati kome ih daje.

"To su tri izvora putem kojih se ispumpava novac iz državnog proračuna. Taj gordijski mač može se preseći jednim udarcem, a taj mač je transparentnost kroz digitalizaciju", zaključio je taj kandidat, dodajući da na političkoj sceni svi govore o korupciji, ali samo apstraktno.

HSLS je rekao da podržava tog nezavisnog kandidata.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/JutarnjiVijesti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.