SRBI POSLE OVE IZJAVE NE MOGU VIŠE DA JE SMISLE! Kolinda je sada stvarno PRETERALA!
Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, Foto: EPA/Pawel Supernak

oni slave pobedu?

SRBI POSLE OVE IZJAVE NE MOGU VIŠE DA JE SMISLE! Kolinda je sada stvarno PRETERALA!

Ona je istakla da je akcija “Oluja” bila prekretnica koja je označila dolazak mira ratom izmučenoj Hrvatskoj...

Objavljeno:

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je danas da je akcija hrvatske vojske i policije “Oluja” 1995. godine, “spasila BiH”, dodajući da bi volela da hrvatski susedi “nikada ne zaborave ko im je pružio ruku u najtežim danima”.

Grabar Kitarovićeva je govorila na Svečanoj akademiji koja je održana u Ministarstvu obrane povodom “Dana pobede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 24. godišnjice vojno-policijske operacije ”Oluja”.

Tokom svečane akademije je unapređeno 266 pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske, a više od 100 ih je dobilo nagradu i pohvalu, preneo je portal Indeks.

– Pogled na sve vas ispunjava me posebnim ponosom. Videti mlade ljude koji su spremni da nastave put hrvatskih branilaca u službi domovini garantuje nam da i u ovim burnim vremenima punim novih izazova stoje zaštitnici slobode Hrvatske, bezbednosti i budućnost – rekla je predsednika Hrvatske unapređenim i nagrađenim vojnicima.

Ona je istakla da je akcija “Oluja” bila prekretnica koja je označila dolazak mira ratom izmučenoj Hrvatskoj i da su posle nje usledile operacije u BiH, gde su, kako je rekla, “hrvatske snage uz velike žrtve slomile srpsku agresiju i sprečile nove Srebrenice”, prenosi Srpskainfo.

– Upravo je ”Oluja” spasila BiH i volela bih da naši susedi nikada ne zaborave ko im je pružio ruku u najtežim danima – poručila je predsednica Hrvatske.

Ministar obrane Damir Krstičević poručio je da je godišnjica “Oluje” dan kada se slavi “najveća pobeda Hrvatske vojske i policije u Otadžbinskom ratu, ali i dan kada se sećamo hrvatskih branilaca koji su za današnji mir i slobodu u temelje države ugradili svoje živote”.

U akciji “Oluja” na tadašnju samoproklamovanu Republiku Srpsku Krajinu iz Hrvatske je proterano više od 200.000 Srba.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.