ŠTA JE ZAPRAVO KOLINDA REKLA O BOSNI I MIGRANTIMA? Oglasila se i novinarka koja ju je intervjuisala i otkrila sve!
Kolinda Grabar Kitarović, Foto: Nebojša Mandić

skandal u regionu

ŠTA JE ZAPRAVO KOLINDA REKLA O BOSNI I MIGRANTIMA? Oglasila se i novinarka koja ju je intervjuisala i otkrila sve!

Pisanje lista demantovala je i hrvatska predsednica

Objavljeno:

Novinarka "Džeruzalem posta" Grir Fej Kešman objasnila je danas da je interpretirala izjavu predsednice Hrvatske Kolinde Grbar-Kitarović o BiH, koja je naišla na brojne oštre reakcije u toj zemlji.

- Predsednica Hrvatske nije govorila o Iranu. Spomenula je Iran samo jednom, i to isključivo u kontekstu migranata koji se pretvaraju da su izbeglice i koji su u nekim slučajevima povezani s kriminalnim elementima. Ona nije spominjala vladu BiH, a njena izjava o povezanosti Irana i terorista odnosila se samo na neke od migranata koji su dospeli u Bosnu i Hercegovinu - navela je Kešmenova na pitanje TV N1 o spornoj izjavi.

Izraelski list je ranije objavio da se Kolinda Grabar - Kitarović, koja boravi u trodnevnoj poseti Izraelu, u razgovoru s predsednikom Izraela Reuvenom Rivlinom osvrnula na pitanje migranata i kazala da je BiH nestabilna zemlja koju sada kontroliše militantni islam.

Pisanje lista demantovala je i hrvatska predsednica.

- Nisam to rekla. S predsednikom Rivlinom sam razgovarala u kontekstu u kojem govorim o BiH i našim drugim susjednim državama i što sam, uostalom, rekla na pres konferencijama pre susreta s predsednikom Rivlinom i s (premijerom) Netanijahuom, a to je da naše susedne države želim što pre videti u članstvu EU. Nisam davala intervjue i nisam davala izjave novinarima, mimo te dve pres konferencije - kazala je Grabar- Kitarović.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.